16-aastane Eesti tennisemängija püstitas uue rekordi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tamm.
Kristjan Tamm. Foto: Egert Ivask

Täna tegi Eesti tenniseajalugu Kristjan Tamm, kui ta pääses läbi aegade kõige noorema Eesti meesmängijana maailma edetabelisse.

16. juunil oma 16. sünnipäeva tähistanud Tamm sai saavutusega hakkama tänu I Paf Openi avaringis teenitud võidule. Wild cardiga põhiturniirile pääsenud Tamm sai vastaseks kvalifikatsiooniturniirilt edasi pääsenud Mika Kosoneni. Vaatamata esimese seti 3:6 kaotusnumbritele suutis Tamm teises ja kolmandas vastasest parem olla ning võitis need 7:5, 6:3.

Eelmine rekord kuulus Mait Künnapile, kes oli 30. augustil 1999 aastal tabelisse saades 16 aastat ja 11 kuud vana. Kristjan Tamm on hetkel 16 aasta ja nelja kuu vanune.

Teises ringis kohtub Tamm teisena asetatud Dzimitri Zhyrmonti (Valgevene) ja  Chris Anguelovi (Bulgaaria) mängu võitjaga. Teised Eesti mehed alustavad üksikmängudega homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles