Video: vaata, mida soovitab Heiki Nabi toidukorvi panna

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (paremal).
Heiki Nabi (paremal). Foto: Albert Truuväärt

Eesti Koolispordi Liidu interaktiivne õppeprogramm keskendub sellel sügisel tervislikule toitumisele. Eelmistel nädalal avaldati klipid rämpstoidu ja energiajookide kahjulikkusest. Tänases klipis soovitavad Heiki Nabi ja Risto Uuk, mida panna toidukorvi.

«Toit peab olema mitmekesine. Siin ei ole mingit erilist kunsti,» ütles maailmameister ja olümpiamängude hõbedamees Heiki Nabi. «Kindlasti peaks toudukorv sisaldama liha, kala, kana, kohupiima, salateid ja puuvilju.»

«Tihti on mugavam haarata kioskist pudel koolat, kartulikrõpsud ja burger kui osta värskeid juur-, aed- ja puuvilju ning valmistada maitsev toit ise,» sõnas Eesti Koolispordi Liidu president Lauri Luik.

«Kuid üks mis kindel - oma tervisele teed sa suure teene vältides kioskit ning hoolitsedes selle eest, et see, mida sööd, oleks tervislik. Enne kui midagi suhu pista, maksab mõelda, kas see, mida ma söön, tugevdab minu tervist ning annab terveid ja õnnelikke aastaid juurde või töötab hoopis meie vastu,» lisas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles