Max Mosley plaan: kõikidele vormel-1 meeskondadele võrdne stardiraha

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley.
Max Mosley. Foto: SCANPIX

Endine Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Max Mosley leiab, et praegune vormel-1 sari pole enam aus sport.

Viimaste nädalate jooksul on kuninglik sari taas probleemide küüsi sattunud - nii Caterhami kui ka Marussia tiimid on pankrotis ning sarja tulevikuväljavaated näivad süngevõitu. Seetõttu tuleb sel nädalavahetusel sõidetaval USA etapil starti vaid 18 autot.

«Võistlus pole enam aus. Suurtel meeskondadel on niivõrd palju suuremad eelarved, et väiksematel pole mingisugust võimalust neile konkurentsi pakkuda,» rääkis Mosley BBC vahendusel.

Mosley sõnul võib sarjast veel mõni tiim kaduda. «Caterhami ja Marussia meeskonnad pidid ühel hetkel sellisesse seisu jõudma, see oli vaid aja küsimus. Ja ma kardan, et nad pole ainsad, kellega see juhtub,» ütles Mosley.

Tema arvates tuleks sisse viia süsteem, kus sari jagab alustuseks kõikidele tiimidele sama summa raha. «Ja edasi võib iga meeskond sponsorite abiga oma eelarvet suurendada,» ütles Mosley. «Selge see, et Ferrari saab alati rohkem sponsorraha, ent selline süsteem annaks vähemalt alguses kõigile võrdse stardiplatvormi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles