Raskes seisus hokilegend Gordie Howe lebab insuldi järel haigevoodis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordie Howe.
Gordie Howe. Foto: SCANPIX

Hokitäht Gordie Howe sai lähedaste sõnul raske insuldi ja lebab haigevoodis.

«Kardan, et see on tema viimane ring jääl. Ilmselt ta ei parane – aga samas ei tea ma temast kangemat meest. Kui keegi suudab sellest välja tulla, on see tema,» lausus Howe' poeg Murray avameelselt Free Pressile.

Viimaste aastate jooksul dementsuse käes kannatanud 86-aastane Howe on arstist poja sõnul elanud viimase aasta jooksul üle mitu väiksemat insulti ning pidi seljavalude tõttu ka lõikusel käima. «Tema vasak kehapool on peaaegu täielikult halvatud, aga mu tütar rääkis temaga ja ütles pärast, et sai isegi mõnest vanaisa sõnast aru, mis on väga paljulubav,» lausus Howe' teine poeg Mark. «Isa on alati olnud väga praktiline inimene ja õpetanud meid asjadest ausalt rääkima,» lisas Murray. «Anname hea meelega tema seisundi kohta infot. Ta ei kahetse midagi – kui keegi on üldse vapustavat elu elanud, on see tema.»

Hüüdnime «Mr. Hockey» kandev Howe on üks kõigi aegade paremaid hokimängijaid, kes võistles NHLis ainsa mehena viiel aastakümnel, alustades 1940ndatel ja lõpetades 1980ndatel aastatel. Howe võitis Detroit Red Wingsiga neljal korral Stanley karika, sai kuuel korral hooaja parimale mängijale antava Harti karika ja samuti kuuel korral hooaja suurimale väravakütile jagatava Art Rossi karika. NHLi kõigi aegade punktitabelis hoiab Howe tänaseni Wayne Gretzky ja Mark Messier’ järel kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles