Venemaa suurim poksipromootor ja eestlaste Xplosion teevad koostööd

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farkhad Akhmejanau - Mirkko Moisar.
Farkhad Akhmejanau - Mirkko Moisar. Foto: Xplosion Fight Series

2012. aastal alguse saanud Eesti tipp-võitlusspordiüritus Xplosion Fight Series leiab aset viiendat korda 15. novembril vastvalminud Tallinn Arenal. Sel aastal on korraldajatel publikule mitu uudist - näha saab Eesti paremikku nii K1, poksi kui ka uudisena MMA stiilis matšides ning toimuvad Venemaa suurima TATNEFT CUP kvalifikatsioonivõistlused.

Venemaa suurima võiutlusspordiürituse TATNEFT CUP promootor hindab kõrgelt Eesti tugevat võitlusspordi taset ning pakkus Xplosion korraldajatele koostööd korraldada kohalikele võitlejatele TNA litsentsi alusel kolm Balti regiooni kvalifikatsioonimatši pääsemaks Venemaale suurele areenile juba miljonite silmapaaride ette võistlema. TNA reeglitega matšid on järgmised:
 
MAXIM VOROVSKI (EST) vs VLADIMIR IDRANYI (SLO) -82 kg
MIRKKO MOISAR (EST) vs FARKHAD AKHMEJANAU (BELARUS) -70 kg
ALEKSEY DODONOV (RUS) vs VLADIMIR SHULYAK (BELARUS) -70 kg
 
K-1 reeglite järgi peavad superfightid veel eri maailma paigust saabuvate vastaste vastu Rain Kärkinen, Markko Moisar ning kordusmatši peavad Kevin Renno ja Zaur Dzavadov (eelmise matši võitja). Uudisena on Xplosion Fight Series korraldajad löönud käed Eesti MMA vaieldamatu tipu ning USA-s elanud ja treeninud Alik Tseikoga, kes peab maha MMA A-klassi reeglitega profimatši.
 
Õhtut juhivad Eestis juba legendaarseks ring announcer'iks saanud Fred Kuusemäe ning populaarse venekeelset muusikat tegeva bändi Мэй Дэй lauljatar Anna Leytan.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles