Anderson jätkab tugevas Venemaa liigas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson.
Merike Anderson. Foto: Peeter Langovits

Eesti parim naiskorvpallur Merike Anderson pikendas lepingut oma senise koduklubi Peterburi Spartakiga ning jätkab ka eeloleval hooajal Euroopa tugevaimas liigas.

Klubi boss viibis nädalavahetusel Eestis ning läbirääkimiste käigus said lepingu üksikasjad paika. «Palk ja tingimused on tõesti paremad kui möödunud hooajal,» tunnistas Anderson ning lisas, et ta ei teeni küll üle mõistuse suuri summasid, ent tuleviku jaoks saab ta piisavalt raha kõrvale panna.

«Kui saaks veel kolm-neli aastat korralikul tasemel mängida, saaksin endale korteri osta. See on mu unistus.»

Pääseb mängujuhi rollist
Peterburis ei pea ta mõistagi eluaseme pärast muretsema. Juba mullu eraldas klubi talle elamispinna ning võimaldas auto koos juhiga. Samad hüved kehtivad ka uuel hooajal.
Möödunud hooajal oli Spartak Venemaa superliiga põhiturniiril viies, ent veerandfinaalist ei suudetud läbi murda.

Algviisikusse kuulunud eestlanna kogus tugevate vastastega mängides keskmiselt 9,1 punkti ja andis 1,6 söötu. Uuel hooajal nihkub ta mängujuhi kohalt number kahe positsioonile. Seda rolli on ta täitnud suurema osa oma karjäärist.

Koosseis peaks tulema mullusest tugevam. «Tean, et kaks naist tulevad naiste NBAst, lisaks veel üks tüdruk Ukrainast,» loetles Anderson leegionäre. «Lisaks Venemaa superliigale osaleme ka Balti liigas ning seal on kindel eesmärk võit. Kui oleme põhiturniiri järel esikohal, saame finaalturniiri oma koju. Venemaa liigas oleks väga hea jõuda nelja tugevama hulka.»

Nädal puhkust
Venemaa superliiga on naiste korvpallis Euroopa tugevaim. Kaks esimest naiskonda, Moskva oblasti Spartak ja Jekaterinburg kuuluvad Euroliiga tippu – neist esimene on sarja valitsev meister. Väga kõrgel tasemel on ka kaks järgmist naiskonda, Kursk ja Orenburg.

Praegu Eesti koondisega seotud Anderson peab klubiga liituma 23. augustil. «Pärast koondise mänge saan veel nädala puhata,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles