Noor käsipallur pälvis EOK stipendiumi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armi Pärt.
Armi Pärt. Foto: EOK

EOK peasekretär Siim Sukles andis eilse Eesti-Gruusia EM-valikmängu eel üle esimese EOK järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» pallimängualade stipendiumi, mille pälvis käsipallur Armi Pärt.

Eesti koondise 23-aastane joonemängija Pärt mängib teist aastat välisklubis – eelmisel hooajal Türgi käsipalliklubis Besiktas, mille koosseisus tuli ka Türgi meistriks, sel hooajal aga Taani klubis Rækker Mølle. Eesti koondises debüteeris üle kahe meetri pikk mängumees 31. oktoobril 2012 Iirimaa vastu peetud mängus.

Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli hinnangul on noortespordi tähtsust spordiala traditsioonide kandjana võimatu alahinnata. «See projekt on ühelt poolt väike rahaline tugi noorele sportlasele, kuid palju olulisem on sümboolne sõnum, mida see endas kannab – olümpiakomitee on noori sportlasi märganud ja tunnustab nende saavutusi. Loodame seeläbi noori innustada ja anda neile kinnitust valitud teel edasi minna,» ütles Seli.

EOK järelkasvuprojekti tänavune koosseis pandi kokku 1991-1994 sündinud sportlastest, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel. 2000-eurosed stipendiumid anti välja järgnevalt: kaheksa suveolümpiaalade, neli taliolümpiaalade, ning kuus mitteolümpiaalade sportlastele, lisaks kahele noorele ja ühele väga noorele talendile ning kaitseväe sportlasele ja üliõpilassportlasele. 1000-eurosed stipendiumid antakse kuuele pallimänguala sportlasele ning üks 4000-eurone stipendium pallimänguvõistkonnale. Samuti anti välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustab Aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit.

EOK järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» kutsus 2013. aastal ellu EOK president Neinar Seli. Projekti stipendiumifond koosneb EOK presidendi palgafondist ja ettevõtte Estiko panusest noortesporti. Projekti eelarve on sel aastal kokku 57 000 eurot, mis jaguneb 30 sportlase ja ühe pallimänguvõistkonna vahel. Eelmisel aastal pälvisid projekti raames stipendiumi 27 sportlast ja üks võistkond, projekti eelarve oli mullu 52 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles