Leok kinnitas kuulumist krossieliiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: CDS

Motokrossisõitja Tanel Leok tõestas veel kord, et tema koht on maailma vägevate seas. Loketi MM-etapil saadud kolmas koht näitab, et võidud pole enam üllatus.


Leok hoiab kolm etappi enne MM-sarja lõppu seitsmendat kohta, vahe belglase Ken de Dyckeriga on 19 punkti. Võrust pärit 25-aastane eestlane kinnitas, et tahab parandada mullust tulemust ja üritab iga hinna eest kuuendaks tõusta.

Kui Hondal kihutav Leok suudab näidata Brasiilias, Hollandis ja Itaalias samasugust kiirust kui Tšehhimaal, on ülesanne täiesti jõukohane. Loketis esimese sõidu võitnud Leok näitas, et ka MM-sarja itaallasest üldliider Antonio Cairoli on lihast ja luust inimene ning temast möödumine ei kuulu ulme valdkonda.

Stardis neljanda koha saanud Leok kerkis õige pea teiseks ja passis kuulsa Cairoli taga oma võimalust. «Ta tegi väikese apsu ja mulle sellest piisas,» märkis Leok, kelle vahe Cairoliga hakkas finiši eel tuntavalt vähenema. «Lõpus oli päris keeruline, sest mahajääjad hakkasid ette jääma. Esimesena on alati halvem mahajääjateni jõuda, sest nad ei pruugi tagant tulijat näha ja liidri jälitajad saavad eelise.»

«Tanel on alati väga kiire, kui ta saab hea stardi. Tegin paar viga ning tal õnnestus liidriks tõusta. Suutsin talle järele jõuda, kuid sellel rajal on raske mööduda,» lisas Cairoli.

Ka teine sõit algas Leoki fännidele paljulubavalt – Eesti Ekspressi hüüdnime kandev sportlane püsis stardi järel esinelikus. Teisel ringil sõitis Leok aga enda sõnul liiga suure hooga valli sisse ja pidurihoova vahele jäänud kivi kiilus tagaratta kinni.

«Hakkasin kivi jalaga välja lööma, kaotasin tasakaalu ja kukkusin. Kuna kivi oli ikka seal, pidin selle kättesaamiseks veelgi aega kulutama. Kiirus oli hea, suutsin end viiendaks sõita. Kripeldama jääb kivijama ja käeulatuses olnud kolmandaks kohast ilmajäämine,» rääkis Leok.

Nädala eest Lommelis probleemide ja arusaamatuste kiuste viienda koha saanud Leok kiitis mehaanikuid, kes on tema tsikli arendamisel head tööd teinud. «Oleme teinud teste ja saan nüüd stardist paremini minema,» täpsustas ta.

Kuna laupäevased ajasõidud jäid tugeva vihma tõttu ära, pandi stardikohad paika eelkvalifikatsiooni põhjal, mis soosis Cairoli järel teist aega näidanud Leokit.
Järgmine MM-etapp peetakse tuleva nädala lõpus Brasiilias Campo Grandes.

Loketi MM-etapp

1. sõit: 1. Tanel Leok (Honda), 2. Antonio Cairoli (KTM, Itaalia), 3. Clement Desalle (Suzuki, Belgia), 4. David Philippaerts (Yamaha, Itaalia), 5. Maximilian Nagl (KTM, Saksamaa), 6. Steve Ramon (Suzuki, Belgia).
2. sõit: 1. Cairoli, 2. Desalle, 3. Ramon, 4. Nagl, 5. Leok, 6. Kevin Strijbos (Suzuki, Belgia).

Kokkuvõttes: 1. Cairoli, 2. Desalle, 3. Leok, 4. Ramon, 5. Nagl, 6. Philippaerts.

MM-sari: 1. Cairoli 531 punkti, 2. Desalle 447, 3. Philippaerts 394, 4. Nagl 382, 5. Ramon 376, 6. Ken de Dycker (Yamaha, Belgia), 309, 7. Leok 290.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles