Suvepilt: Leitsak liidreid rulluisumaratonil ei häirinud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Ehreinpreis

«Täna pole vaja sooja teha,» lõõpisid irvhambad, «täna soojendab päike.» Päike soojendas või pigem kuumutas, nagu tal viimastel päevadel kombeks. Nii et 4. Tartu rulluisumaratoni korraldajad manitsesid ühtepuhku kõiki kohalviibijaid regulaarselt vett tarvitama ning võistlejaid oma jõuvarusid mõistlikult jaotama.


Jaga sa kui mõistlikult tahad, ikka võib juhtuda, et jaks saab otsa. Kiirabil oli pärast eriti leitsakuks kiskunud tunnil toimunud pikema distantsi sõitu omajagu tegemist. Sireenitav masin sai päris mitu sõitu maratoni finišialast linna poole teha.

Eelkõige kuumuse tõttu oligi seekordne rulluisumaraton paras katsumus. Nii 302-le lastesõitudes osalejale, 427-le lühemale, 15-kilomeetrisele rajale startinule kui ka 780-le 36-kilomeetrisele distantsile võitu püüdma läinule.

Ei neid seganud eelmainitud irvhammaste lõõp – tehti sooja nagu sportlastele kohane ja stardis võeti korralik tempo üles.
Ei tea nüüd, kas palavast ilmast tingituna või mingil muul põhjusel, igatahes oli tänavusel maratonil osalenud rulluisutajate arv selline, et välja jäi andmata üks juba traditsiooniliseks saanud auhind – see, mille pälvib 1223. lõpetaja. Uhiuued Fila rulluisud jäävad ootama järgmist aastat.

Teised auhinnad teeniti ausalt välja – lastesõitudes osalejatele loosiauhinnad, suurematele tegijatele väljasõidetud auhinnad. Kolmanda koha tänavusel rulluisumaratonil pälvis Indrek Tobreluts (aeg 1:02.51,8), teiseks tuli Danila Ruusu (1:02.51,4).

Ruusuga sama aja välja sõitnud Kert Keskpaik oskas juuksekarva võrra eespool olla. Nii väitis fotofiniš – seega talle 4. Tartu rulluisumaratoni võit. Keskpaik võttis ka vahefiniši võidu. Naistest oli parim Enel Kõrva (1:07.08,1).
Hoolimata palavusest väitsid kõik pjedestaalile pääsenud (väiksel pildil vasakult: Ruusu, Keskpaik, Tobreluts ja Kõrva) pressikonverentsil, et sõita oli väga hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles