The Times: vormel-1 meeskonnad plaanivad Austini etappi boikoteerida

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Perez (Force India) Austini etapi vabatreeningul.
Sergio Perez (Force India) Austini etapi vabatreeningul. Foto: SCANPIX

Briti leht The Times kirjutab, et mitu vormel-1 meeskonda kaalub sel nädalavahetusel peetava Austini etapi boikoteerimist. Lehe andmeil on selline idee arutusel olnud Lotuse, Sauberi ja Force India tiimides.

Boikoti põhjuseks ebavõrdsus - suurematel meeskondadel on väiksemate ees eelis. Suurem osa tuludest jagatakse suuremate meeskondade vahel ja sarjas osalemise tasud on samuti väiksematele üle jõu käivad.

Lotuse meeskond lükkas küll boikoteerimise plaani ümber ja lubas mõlemad vormelid pühapäeval rajale tuua.

Force India juht Bob Fernley ütles, et seis on halb. «Kaalume kõiki võimalusi. Olukord on tõsine ja osa meeskondi ju juba on olnud sunnitud sarjast lahkuma. Vormel-1 seisab teelahkmel,» rääkis Fernley. «Mitu meeskonda on veel sunnitud lahkuma? Meie spordiala on kriisis ning väiksemat tiimid vajavad kindlustunnet.»

«Väiksemad meeskonnad on juba mõnda aega sama juttu rääkinud, ent keegi ei kuula meid,» rääkis anonüümseks jäänud allikas The Timesile. «On võimalik, et tuleb boikott,» lisas ta.

Vormel-1 on rasked ajad, Austinis ei sõida Marussia ja Caterhami meeskonnad, sest mõlemad on pankrotistunud. See on taas tõstatanud küsimuse, kas sarja võiks mingil moel ümber korraldada, et ka väiksemad ja vaesemad tiimid suudaksid konkurentsis püsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles