Hamilton jõudis USA vormel-1 etapil mitme ajaloolise saavutuseni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (esiplaanil) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (esiplaanil) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskonna piloot Lewis Hamilton teenis eile USA vormel-1 etapil esikoha ning kaks etappi enne hooaja lõppu on ta lähedal oma teisele MM-tiitlile. Samas oli eilne võit ka mitmes mõttes ajalooline.

Hamilton on nüüd karjääri jooksul teeninud 32 etapivõitu ja sellega sai temast läbi aega kõige edukam Suurbritaniast pärit vormelipiloot. Seni jagas ta esikohta Nigel Manselliga, kes teenis karjääri jooksul 31 etapivõitu. Kõigi aegade pingerivis jagab Hamilton nüüd Fernando Alonsoga viiendat kohta.

Esikohal on selles arvestuses Michael Schumacher 91 esikohaga, teine on Alain Prost 51 ja kolmas Ayrton Senna 41 võiduga. Brittidest järgnevad Hamiltonile (32 võitu) siis Mansell (31), Jackie Stewart (27), Jim Clark (25) ja Damon Hill (22).

Eilne etapivõit oli Hamiltoni jaoks sel hooajal juba kümnes esikoht ja sellega sai ta üldse kolmandaks piloodiks, kes suutnud ühel hooajal kümme esikohta teenida. Lisaks on ta selles arvestuses esimene mees, kes ei ole Saksamaalt pärit.

Selles arvestuses on kõige edukamad olnud sakslased Michael Schumacher ja Sebastian Vettel. Schumacher teenis 2004. aastal 13 esikohta ning Vettel jõudis sama saavutuseni 2013. aastal. Schumacher teenis 2002. aastal 11 esikohta ning Vettel kordas seda tulemust 2011. aastal.

Eilse etapi teise kohaga lõpetanud sakslane Nico Rosberg on nüüd sel hooajal olnud kümnel korral teine. Selles arvestuses kuulub rekord nüüd talle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles