Eestlased välismaal: Lindpere aitas Ostrava Baniku võiduni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere Eesti koondise trennis rassimas.
Joel Lindpere Eesti koondise trennis rassimas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise maavõistluseni Norras on jäänud veel üheksa päeva. Välismaal pallivatest koondislastest saatis edu Joel Lindperet, kes aitas Ostrava Baniku Tšehhis võiduni.

Lindpere kuulus Ostrava meeskonna avakoosseisu, mängis 66 minutit ning aitas oma koduklubil 2:1 alistada Hradec Kralove meeskonna. Tšehhi kõrgliigas on Banik neljandal kohal.

Taijo Teniste ja Sogndal kaotasid Norra kõrgliigas Bergeni Brannile 1:2 ning langesid tabelis eelviimaseks, mis hooaja lõppedes tähendaks automaatselt esiliigasse langemist. Bodø/Glimt kaotas 0:4 Lilleströmile, kohtumist vaatas Bodø/Glimti väravavaht Pavel Londak pealt vahetusmeestepingilt. Bodø/Glimt on oma koha kõrgliigas kindlustanud ning liigahooaja lõpuni jääb veel vaid üks voor.

Ragnar Klavan ning Augsburg jäid Saksamaa kõrgliigas 0:1 alla Schalkele. Saksamaa meistrivõistlustel on Augsburg kümnendal kohal.

Marko Meerits käis läinud nädalal Hollandis väljakul kahel korral. Esmalt vandus FC Emmen karikasarjas 2:6 alla Almelo Heraclesele, kuid reedel oldi esiliigas võõrsil 8:1 paremad Sittardi Fortunast. Liigatabelis asub Emmen viiendal kohal.

Motherwell sai Šotimaa kõrgliigas järjekordse kaotuse, kui 1:2 jäädi alla St. Johnstone'ile. Henrik Ojamaa kuulus 'Welli algkooseisu. Motherwell on liigatabelis eelviimasel, 11. kohal. Pärast viimast kaotust pani ameti maha Motherwelli senine peatreener Stuart McCall.

Rimo Hunt vahetati Kõzõlorda Kaisari 0:3 kaotusmängus Astana vastu väljakule 68. minutil. Voor enne Kasahstani meistrivõistluste lõppu on Ordabasõl neljandana koos 27 punkti, Kaisaril viiendana 24 punkti ning Karagandõl 21 punkti.

Maavõistluseks Norraga (12.11) ning EM-valikmänguks San Marinoga (15.11) kuuluvad koondisekandidaatide hulka 30 mängijat, kellest 12 mängivad koduses Premium liigas. Välismaal ei teeninud lisaks Pavel Londakule mänguaega ka Kaimar Saag (Assyriska, Rootsi esiliiga), Henri Anier ja Hannes Anier (FC Erzebirge Aue, Saksamaa esiliiga), Igor Morozov (Debrecen, Ungari kõrgliiga) ning Sergei Zenjov (Blackpool, Inglismaa esiliiga).

Hooaeg on lõppenud sel hooajal Soomes pallinud Gert Kamsi, Mihkel Aksalu ja Ats Purje jaoks ning hetkel on klubita Enar Jääger ning Sergei Pareiko. Konstantin Vassiljevi koduklubi, Gliwice Piast, kohtub täna õhtul Poola meistrivõistlustel võõrsil Podbeskidziega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles