Aganits ja Teppan pole suutnud Itaalias võiduarvet avada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased Itaalias - Renee Teppan (paremal) ja Andri Aganits.
Eestlased Itaalias - Renee Teppan (paremal) ja Andri Aganits. Foto: Erakogu

Eesti võrkpallurite Andri Aganitsa ja Renee Teppani koduklubi Altotevere Citta di Castello on kolme vooru järel jätkuvalt nullipoiss, Itaalia SuperLegas kaotati möödunud nädalal kodusaalis kahel korral selgelt tugevamatele vastastele.

Kolmapäeval tunnistas Altotevere tänavuses esimeses kodumängus 1:3 Ravenna CMC paremust. Suurepärase mängu tegi Aganits, kes realiseeris rünnakul üheksast tõstest kaheksa ja lisas kaks punkti blokist. Teppan pääses platsile vahetusest viimases geimis, kolmest rünnakuüritusest kaks tõid meeskonnale punkti, vahendas volley.ee.

Laupäeval jäi Altotevere alla staaridest kubisevale Piacenza Copra Ardeliale, tasavägist mängu suudeti näidata vaid tulemusega 23:25 lõppenud avageimis. Aganits tegi kaasa kogu mängu, kuid jäi tugeva meeskonna vastu selgelt hätta. Rünnakul tõi ta seitsmest tõstest ühe punkti, teise lisas pallinguässast. Teppan sekkus vahetusest korraks teises geimis, tema ainus ründelöök leidis teekonna vastasmeeskonna blokis. Piacenza meeskonnas teevad tänavu kaasa tundud itaallased Valerio Vermiglio ja Samuele Papi, Prantsuse staar Kevin Le Roux ja Slovakkia võimas temporündaja Emanuel Kohut, libero rollis on Brasiilia koondislane Mario.

207 sentimeetri pikkune temporündaja Aganits on kolme mänguga tõusnud meeskonna põhitegijate hulka ning teinud kaasa kõik kohtumised algusest lõpuni. Teppan võitleb samas visalt, et mänguaega saada. Peatreener Paolo Montagnani eelistab diagonaalründaja positsioonil küll Arpad Barotit, kuid vahetusest sekkuv Teppan püüab positiivselt silma jääda.

Aganitsa sõnul on senistes mängudes jäetud head võimalused kasutamata. «Laupäeval oli esimeses geimis initsatiiv meie, juhtisime pidevalt kuni tekkis 10-minutiline paus (probleemid kohtunikel), seejärel muutus meie mäng selgelt nagu öö ja päev,» rääkis Aganits. Altotevere jäi hätta vastuvõtul ja enda serv ei kujutanud vastastele mingit ohtu. Rahule jäi Aganits oma mänguga Ravenna vastu: «Tip-top esitlus nii rünnakul kui blokis.»

Ka kogu senist hooaega kirjeldades ei olnud Aganits just kõige positiivsem: «Terviklikku sooritust võistkonna poolt pole olnud, stabiilsus puudub. Ühtset meeskonda pole veel välja kujunenud.» Teppan oli Aganitsaga nõus ja tõi välja, et eriti hakkavad silma mõned kohalikud mängijad, kel endast põhjendamatult kõrge enesehinnang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles