Spartaki trenn kogus rohkem fänne kui Eesti liiga mäng

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Karpin (valges) jagab treeningul näpunäiteid.
Valeri Karpin (valges) jagab treeningul näpunäiteid. Foto: Mihkel Maripuu

Eile õhtul Kadrioru staadionil harjutanud Venemaa ühe legendaarse jalgpalliklubi Moskva Spartaki tegemisi tuli uudistama ligikaudu 300 inimest. Eesti meistriliiga mänge jälgib tavaliselt poole vähem huvilisi.


Tribüünile kogunenud jalgpallihullud ei pidanud pettuma, lisaks mängijatele silkas platsil ringi ka peatreener Valeri Karpin isiklikult. Omaaegne tippmängija polnud osavust kaotanud. Erilist täpsust näitas ta trenni lõpus väravavahti karistuslöökidega kostitades – pall lendas mitu korda püüdmatult täpselt nurka. Fännid polnud kitsid ja tunnustasid iga sooritust valju aplausiga.

«Iga kord ma trenni kaasa ei tee. Täna ei saanud aga üks mängija harjutada, seepärast läksin ka ise platsile,» selgitas Karpin ning mudis käes jalgpallisaapaid, millel ilutses tema nimi ja number 8 – Narvast pärit Venemaa ekskoondislase särgi number.

Spartak pages Moskvast metsatulekahjudest põhjustatud hingematva suitsu eest. Kuigi peatreeneril on Eestiga eriline side, polnud Tallinna tulek tema teene. «Sellega tegelesid teised inimesed. Otsisime Baltikumis sobivat kohta ning saime Tallinnast sobiva pakkumise,» märkis Karpin, kes viimati viibis Kadri­oru staadioni murul umbes 25 aastat tagasi. «Staadion on ilusam, kuid väga palju pole selle ajaga võrreldes muutunud.»

Meeskond jääb Tallinna reedeni, ent tihe töögraafik ei luba Karpinil kodusesse Narva põigata. Seal elav ema tuleb hoopis ise Tallinna poega vaatama.

Karpini keskendumine tööle on mõistetav, klubi seis ei vasta väärikale ajaloole. Venemaa meistriliigas on hooaeg täpselt poole peal ning Spartak asub 10. kohal. Viie võidu kõrvale on kogutud viis viiki ja viis kaotust. Peatreeneri sõnul tehakse olukorra parandamiseks tõsist tööd. «See puudutab mängijate turul tegutsemist ning treeninguid,» märkis Karpin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles