Spordikohus tühistas Kovaltšuki 17-aastase lepingu NJ Devilsiga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk
Ilja Kovaltšuk Foto: SCANPIX

Venemaa jäähokikoondise superstaar Ilja Kovaltšuk on taas vabaagent, kuna spordikohus otsustas NHLi kasuks, et venelase ning New Jersey Devilsi sõlmitud leping polnud legaalne.

Kovaltšuk oli mitme võistkonna huviorbiidis, kuid kirjutas juuli keskel alla enneolematule 17-aastasele lepingule väärtuses 102 miljonit USA dollarit, kirjutab ERR Sport.

NHL aga polnud rahul, et leping oli üles ehitatud selliselt, et esimese kümne aasta jooksul teeniks Kovaltšuk enamiku rahast ning liiga pidas seda Devilsi-poolseks ürituseks NHLi palgalimiidi reegleid painutada.

Kovaltšuk, kes Devilsi pakutud lepingu lõppedes oleks olnud 44-aastane, pidi kokkuleppe alusel esimese kümne hooajaga teenima 95 miljonit dollarit ning viimase seitsmega vaid 7 miljonit.

Ülipikad lepingud on viimasel ajal NHLis populaarseks läinud, et vähendada palgalimiidi mõju meeskonna komplekteerimisele, kuid liiga juhtkond pole selle tegevusega rahul.

Uued läbirääkimised Devilsi ja Kovaltšuki vahel käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles