Tragöödia kuulsal ratsavõistlusel: viimaseks jäänud suursoosik suri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džoki Ryan Moore ja võidukas Protectionist (esiplaanil) Melbourne Cupi lõpusirgel.
Džoki Ryan Moore ja võidukas Protectionist (esiplaanil) Melbourne Cupi lõpusirgel. Foto: SCANPIX

Juba 154. korda toimunud mainekas Melbourne Cupi ratsavõistlus lõppes traagiliselt, kui soosikuna rajale läinud hobune Admire Rakti vajus pärast võistlust oma latris kokku ja suri.

Jaapanis kasvatatud Admire Rakti võidu tõenäosust hinnati enne starti koefitsiendiga 5/1 ning hobune startis hästi, kuid distantsi teisel poolel tema jõud rauges ja lõpujoone ületas ta viimasena. Talli jõudmise järel kukkus Admire Rakti kokku ning arstidel ei õnnestunud looma elu päästa. Hobuse kokkuvajumise põhjus pole veel teada, võistluse peakohtuniku Terry Bailey sõnul peab selle selgitama lahkamine.

Võidu ja 6,2 miljoni Austraalia dollari ehk enam kui nelja miljoni euro suuruse auhinnaraha võttis Saksamaal kasvatatud Protectionist, džokiks Ryan Moore. Teisena lõpetas juba kolmandat korda sel võistlusel üheksa-aastane Inglise hobune Red Cadeaux ning kolmas oli Uus-Meremaal treenitud Who Shot Thebarman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles