Man City teekond Meistrite liigas jõudis õuduste õhtuga uude madalpunkti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa valitseva meistri Manchester City jaoks märkis eileõhtune 1:2 kodukaotus Moskva CSKAle jalgpalli Meistrite liigas uut madalpunkti. Alagrupist edasipääsuks tuleb nüüd korda saata väike ime.

Lisaks sellele, et Seydou Doumbial lubati lüüa kaks väravat - teine neist sündis City kaitsja Gael Clichy jämedast eksimusest -, kaotasid City mängijad raskes olukorras pea. Poolajal mängu sekkunud Fernandinho teenis juba paarikümne minutiga kaks kollast kaarti ja saadeti platsilt minema. Peagi järgnes talle poolkaitsja Yaya Toure, kes kostitas CSKA ridades mängivat Soome koondislast Roman Jeremenkot löögiga näkku.

Õnne peab tänama ka Samir Nasri, kes lõi 88. minutil selgelt frustratsioonist vastu jalgu CSKA poolkaitsjale Georgi Milanovile, kuid ei saanud kollast kaartigi. Tõsi, elu teist Meistrite liiga alagrupimängu vilistanud kreeklasest kohtunik Tasos Sidiropoulos eksis korra ka City kahjuks, kui andis Sergio Agüero mahatõmbamise eest kollase kaardi Sergei Ignaševitšile. Tegelikult rikkus Agüero vastu määrusi hoopis Pontus Wernbloom, kellele kollane kaart olnuks selles mängus teine ja tähendanuks eemaldamist.

Mängu lõpuminutitel teenis Sidiropoulos veel korra ära City fännide ja mängijate meelepaha, kui näitas Agüerole karistusalas kerge kukkumise eest kollast kaarti. Telekordus demonstreeris aga selgelt, et kohtunikul oli õigus ning City ründaja püüdis tõepoolest välja meelitada olematut penaltit.

Kehv võiduprotsent

City on Meistrite liigas pidanud 24 mängu ning alagrupist senise kolme hooaja jooksul edasi jõudnud vaid korra, kui mullu jäädi 16 parema seas kahe mängu kokkuvõttes kohe alla Barcelonale. 24 kohtumisest on City võitnud kaheksa ehk vaid kolmandiku. Viiki on mängitud kuuel korral ja kaotatud kümme mängu.

Inglismaa meistrina on seejuures platsil käidud 10 kohtumises (kuus mängu 2012. aastal ja neli tänavu), kuid võita pole neist suudetud ainsatki. Ka City kaitseliin lekib Euroopas nagu sõel: viimasest kuuest kodumängust viies on enda võrgust välja korjatud vähemalt kaks palli, ainsaks erandiks tänavune 1:1 viik AS Romaga.

Kuidas City veel edasi pääseks?

Selge on, et City saatus pole praeguse seisuga enam nende enda kätes – isegi võitudest Bayerni ja Roma üle ei pruugi edasipääsuks piisata. Eilne allajäämine tähendas ühtlasi, et kui CSKA ja City peaksid lõpetama alagrupi võrdsete punktidega, on omavaheliste mängude põhjal eelis Venemaa klubil (võit ja viik). Nii või teisiti on klaar ka see, et kolme nädala pärast peetavas kodumängus Bayerniga vajab City minimaalselt viiki ning sõltuvalt CSKA-Roma kohtumise tulemusest ei pruugi sellestki piisata.

Kaotus Bayernile kustutab City edasipääsulootused juba enne viimast vooru päris kindlalt, sest CSKA-Roma kohtumise võitja jääks neile igal juhul püüdmatuks (Cityl kaks punkti, emmal-kummal võitjal aga seitse punkti). Peaks mäng Moskvas lõppema viigiga, oleks CSKA-l tabelis viis punkti ning Citylgi šanss Roomas võidutsedes veel viie punkti peale jõuda, kuid meenutagem – omavaheliste mängude võrdluses on CSKA parem.

Kui Bayerniga viigistatakse, jääb Cityle samuti veel reaalne edasipääsuvõimalus, ent seda vaid juhul, kui ka CSKA-Roma mäng lõpeb viigiga. Siis tuleks inglastel viimases voorus alistada Roma ja loota, et CSKA ei näppa samal ajal Münchenis punkti (või kolme) Bayernilt. Emma-kumma meeskonna võidu korral CSKA-Roma mängus oleks enne viimast vooru nende edu City ees juba neli punkti ja alagrupi teine koht seega Cityle püüdmatu.

Tabeliseis võib muutuda keeruliseks

Kui aga Cityl õnnestub kolme nädala pärast kodus Bayernist jagu saada, läheb pilt teise kohtumise tulemusest sõltuvalt hoopis keeruliseks ja mängu võib tulla koguni kõigi alagrupikohtumiste üldine väravate vahe – valemeid on liialt palju, et hakata neid kõiki siin lahti kirjutama. Igatahes võivad City, CSKA ja Roma niisugusel juhul täiesti vabalt lõpetada alagrupi kolmekesi võrdsetel punktidel, mispuhul hakatakse esmalt vaatama omavaheliste mängude tulemusi. Sellisel juhul näib vähemalt praegu parimas seisus olevat Roma, kellel on avavoorust kaasa võtta suur 5:1 võit CSKA üle ning teisest voorust võõrsil Cityga tehtud 1:1 viik ühes võõrsil löödud väravaga.

Keerulise ülesande muudab City jaoks kolme nädala pärast vähemalt selgemini määratletavaks üks tõsiasi – et Venemaal alustatakse mänguga tavapäraselt juba Eesti aja järgi kell 19, on CSKA-Roma viienda mänguvooru kohtumise tulemus Cityle enne mängu Bayerniga juba teada.

Mitu põhimeest väljas

Samas jäävad aga mängust Saksamaa meistriga kindlalt eemale CSKA vastu punased kaardid teeninud Toure ja Fernandiho ning suure kahtluse all on ka ründemaestro David Silva tervenemine. Praegu põlvevigastusega hädas olev hispaanlane, kes liitus Cityga 2010. aastal, on BBC statistikute andmetel sestpeale andnud 41 väravasöötu ning loonud 389 väravavõimalust – enamat pole sama aja jooksul kummaski kategoorias suutnud ükski teine Inglismaa kõrgliiga jalgpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles