Donetski brasiillane püstitas taas Meistrite liigas rekordeid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm kirjas - Luiz Adriano tähistab järjekordset kübaratrikki.
Kolm kirjas - Luiz Adriano tähistab järjekordset kübaratrikki. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga käesoleva hooaja suurim väravakütt on pisut üllatuslikult Donetski Šahtari eest mängiv brasiillane Luiz Adriano, kes on vaid nelja mänguga kõmmutanud vastaste võrku juba üheksa palli.

Eile õhtul alistas Šahtar 5:0 Borissovi BATE ning Luiz Adriano püstitas võidumängus mitu rekordit. Esiteks sai temast tänu kübaratrikile esimene mees, kes löönud vaid nelja vooruga Meistrite liigas üheksa väravat. Tänavuses arvestuses järgneb talle viie väravaga Madridi Reali ründaja Karim Benzema, Porto mängijad Jakcson Martinez ja Yacine Brahimi ning eile õhtul Meistrite liiga kõigi aegade väravarekordit korranud Lionel Messi on täpsed olnud neljal korral.

Teiseks aga sai Luiz Adrianost läbi aegade esimene mees, kes löönud Meistrite liigas kolm või rohkem väravat kahes järjestikuses mängus. Varem on kaks kübaratrikki CLis samal hooajal teinud vaid Messi ja Mario Gomez, mõlemad hooajal 2011-12.

27-aastane Luiz Adriano mängib Donetski klubis juba üheksandat hooaega. Mullu sai ta 25 liigamängus kirja 20 väravat, tänavu on tal kõigis sarjades 16 mänguga koos 13 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles