Rahvusvaheline Võrkpalliliit esitas Iraanile ultimaatumi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ghoncheh Ghavami.
Ghoncheh Ghavami. Foto: SCANPIX

Rahvusvaline Võrkpalliliit (FIVB) lubas inimõiguslaste organisatsioonile Human Rights Watch (HRW), et kuni Iraanis ei lubata naisi spordivõistlusi vaatama, ei anta riigile enam ühegi turniiri korraldusõigust.

Võrkpalliliidu lubadus ei puuduta järgmisele aastale määratud Maailmaliiga turniiri ega ka Aasia meistrivõistluseid, aga tulevikus on korraldusõiguse saamine välistatud eelkõige erinevate noorte vanuseklasside turniiride osas, vahendab ERR Sport.

FIVB-i resoluutne avaldus on üsna märkimisväärne samm, sest seni on alaliidu brasiillasest presidenti Ary S Gracat süüdistatud selles, et ta antud teema kallal piisavalt jõuliselt ei tegutse.

Tänavu juunis vahistati Iraanis Maailmaliiga mängu külastanud 25-aastane Iraani-Briti taustaga naissoost õigustudeng Ghoncheh Ghavami. Maailma avalikkus sai faktist teada alles 120 päeva hiljem, kui sellest rääkis Ghavami advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles