Halvatuks jäänud võimleja kaebab võistluse korraldajad kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sang Lan
Sang Lan Foto: beijing2008.cn

1998. aastal New Yorgis peetud Hea Tahte Mängudel toenghüpet sooritades õnnetult kukkunud ja halvatuks jäänud endine Hiina riistvõimleja Sang Lan kavatseb 12 aastat tagasi peetud võistluse korraldajad kohtusse kaevata.

Toona 17-aastane Sang vigastas soojendusel kukkudes oma selgroogu ning selle tagajärjel on ta rinnust saadik halvatud, vahendab SuperSport.

«Kehv korraldus põhjustas minu kukkumise,» kirjutas Sang oma blogis. «Olen 12 aastat tõde varjanud, aga nüüd on aeg see välja rääkida.»

Sangi sõnul valmistus ta parasjagu oma hüppeks, kui ühe koondise treener võttis maandumispaigast ühe mati ära. «Tema tegutsemine juhtis mu tähelepanu kõrvale, hakkasin endas kahtlema ja seetõttu olengi nüüd ratastoolis,» kirjutas Sang, kes jäi pärast kukkumist matile liikumatult lebama. «Olen hakanud juhtunu kohta infot koguma – kuidas mu tähelepanu kõrvale juhiti, kuidas ma kukkusin. Olen ka otsinud kontakti mängude korraldajatega. Otsin praegu endale Ameerikast advokaati.»

Sangi sõnul lubasid võistluse korraldajad elu lõpuni tema ravikulud tasuda, aga muud kompensatsiooni pole talle pakutud.

Praegu 29-aastane Sang kurtis ka, et ei Hiina Võimlemisliit ega ka Hea Tahte Mängude korraldajad tundnud huvi, millistes tingimustes ta Hiinas elama peab. «Korraldajad käitusid, nagu poleks neil sellega mingit pistmist,» pahandas Sang.

Hea Tahte Mänge hakati pidama 1986. aastal, viimased mängud peeti 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles