Saksamaa tahab hakata dopingusportlasi vangi panema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle.
Evi Sachenbacher-Stehle. Foto: SCANPIX

Saksamaa valitsus avalikustab täna seaduseelnõu, mille kohaselt võib dopinguga patustanud sportlastele, treeneritele ja mänedžeridele määrata vanglakaristuse.

Parlamendis arutusele tulev eelnõu ei jõustu kindlasti enne järgmist kevadet ning see on suunatud tippsportlaste pihta, keda testib riiklik antidopinguagentuur. Sportlastele dopingut andvad isikud, näiteks arstid, võivad uue seaduse järgi koguni kuni kümneks aastaks vangi minna.

Samasugune seadus kehtib juba seitsmes riigis, muuhulgas näiteks Prantsusmaal ja Hispaanias, kus selle ajendiks olid peamiselt jalgrattaspordis aset leidnud dopingujuhtumid. 

Ka sakslased on viimastel aastatel pidanud üle elama mitu piinlikku dopinguskandaali, kui keelatud ainete tarvitamisega on vahele jäänud tippratturid Jan Ullrich ja Stefan Schumacher ning laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle, kes andis positiivse proovi Sotši talimängudel.

«Toetan täielikult seda, kui asja tõsiselt võetakse. On tähtis, et sportlane tunnetaks vastutust ja ohtu, et ta satub dopingutarvitamise korral vanglasse. Ainult selliste äärmuslike meetmetega suudame jõuda puhta spordini,» lausus Saksamaa jalgpallikoondise mänedžer Oliver Bierhoff eelnõu menetlusse andmist tervitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles