Vägistamises süüdi mõistetud jalgpalluri naasmine põhjustas uue skandaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Webster (vasakul).
Charlie Webster (vasakul). Foto: SCANPIX

Inglismaa tugevusel kolmandas liigas mängiv jalgpalliklubi Sheffield United lubas taas oma treeningutega liituda Ched Evansil, kes vabanes hiljuti kahe ja poole aasta järel vanglast, kuhu ta mõisteti vägistamissüüdistusega.

Evansi naasmine klubi treeningutele tõi aga endaga kaasa skandaali, kui telesaatejuht ja Sheffield Unitedi algatatud heategevusprogrammis osalev Charlie Webster teatas, et lahkub seetõttu ametist. Noor naine, kes tunnistas aasta algul, et ka teda on aastate eest seksuaalselt rünnatud, ei soovi enda sõnul enam Unitediga seotud organisatsiooni kuuluda.

Seksuaalvägivalla vastu võitlejad on klubi teravalt kritiseerinud, kuna viieks aastaks vangi mõistetid Evansil lubatakse pärast tingimisi vabanemist taas treeningutel osaleda. Sheffield Unitedi juhtkond rõhutas, et nad pole Evansile lepingut pakkunud, vaid lasevad oma endisel mängijal lihtsalt ennast vormis hoida. Pärast Evansi vanglast vabanemist koguti tema klubisse naasmise vastu 150 000 allkirja.

«Minu otsus põhineb arvamusel, et süüdimõistetud vägistaja nagu Ched Evans ei tohiks naasta klubisse, millega ma olen seotud. Samuti ei tohiks ta olla kogukonna esindaja. See pole lihtsalt töö, vaid teda võetakse kui eeskuju. Me ergutame teda kui eeskuju ning ta mõjutab järgmist noorte meeste põlvkonda, kes pole veel jõudnud selgusele, kuidas peaks naisi kohtlema ning mis on seksuaalsuhte puhul vastastikune nõusolek,» teatas Webster oma ametlikus avalduses.

Evans on nii kohtuprotsessi jooksul kui ka vangistuse ajal järjepidevalt kinnitanud, et mõisteti süüdi alusetult ning 2011. aastal ühes hotellis aset leidnud seksuaalsuhe 19-aastase neiuga toimus mõlema osapoole nõusolekul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles