Treenerite tüli KHLis: Summanen kutsus lätlast õue kaklema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diplomaatia ei ole Raimo Summaneni tugevaim külg.
Diplomaatia ei ole Raimo Summaneni tugevaim külg. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas KHL Omski Avangardi meeskonda juhendav Raimo Summanen noris viimase liigamängu järel korduvalt tüli vastaste lätlasest peatreeneri Harijs Vitolinšiga, nimetas teda inetuks ja kutsus kaklema.

Nii mängija kui ka treenerina kiirelt «hullu» kuulsuse omandanud Summanen vihastas sedapuhku selle peale, et Moskva Dünamos mängiv kaasmaalane Janne Jalasvaara tegutses kohtumises Omskiga jõuliselt, põhjustades sellega Omski mängijale Chad Kolarikile vigastuse. Lisaks viskas Dünamo lisaajal 5:4 võiduvärava. Pärast kohtumist üritas Summanen Vitolinšilt toimunu kohta aru pärida ning teel pressikonverentsile arenes meeste vahel terav sõnavahetus, mille ilmestamiseks pruukisid mõlemad korduvalt rahvusvahelist f-tähega algavat sõna.

«Tule välja – sina ja mina, laseme käia. Sa oled üks kuradi ****, nagu kogu su meeskondki!­ Kuradima naljanumbrid! Annan sulle vastu hambaid. Sul on kole nägu ja sa kardad mind,» sõimles Summanen ingliskeelseid roppusi kasutades. Vitolinš kaklemiseks soovi ei ilmutanud, vaid hoopis põlastas soomlase käitumist. «Sul on suur suu, aga sa ainult räägid. Eelmisel korral ajasid täpselt sama juttu. Lähme juba pressikonverentsile,» vastas Vitolinš tüdinult.

Summaneni käitumise tulemusel määrati Avangardile 5000 euro suurune trahv. Soomlane juhendas klubi ka 2013. aastal, kuid vallandati idakonverentsi poolfinaali seitsmenda mängu eel, sest mängijad ei olnud tema agressiivse juhendamisstiiliga rahul. Väidetavalt kutsus Summanen tookord rusikavõitlusele meeskonna suurimat staari Jaromir Jagrit.

Omski fännid saatsid Summaneni pressikonverentsile ergutushüüete saatel ning KHLi kommentaator Sergei Gimajev kiitis Summaneni tegutsemist ülevoolavate sõnadega. «Summanen on tõeline mees! Ta on samasugune isiksus nagu Oleg Znarok. Tal on samasugune karisma. Kui talle miski ei meeldi või ta leiab, et tema meeskonda koheldakse ebaõiglaselt, siis ta juba sellega ei lepi. Ja ta ei hoia kunagi suud kinni,» tunnustas Gimajev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles