Ecclestone’i plaan: väiksemaid tiime võiks asendada GP2 autod

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja stardirivi võib märkimisväärselt muutuda.
Vormel-1 sarja stardirivi võib märkimisväärselt muutuda. Foto: SCANPIX

Bernie Ecclestone on vormel-1 ringkondades välja käinud plaani, mille kohaselt võiks kokku kuivama kippuvat stardirivi kasvatada niinimetatud Super-GP2 autod.

Brasiilia etapi ajal aset leidnud arutelu käigus pakkus Ecclestone välja kaheastmelise sarja, kus stardirivi teise poole moodustaksid ühe tootja ehitatud GP2-autod, mida jooksutaksid eratiimid. Force India tiimijuhi asetäitja Bob Fernley sõnul oli tegemist vaid ühe võimalusega, ent see andis mõista, justkui sooviks Ecclestone väiksematest tiimidest aegamööda vabaneda. Vormel-1 sarja juht on pärast Caterhami ja Marussia võistkondade rahalistesse raskustesse sattumist otsesõnu mõista andnud, et kellel raha ei jagu, sellel ei maksaks vormel-1 sarja trügida.

«Super-GP oleks üks alternatiiv. Tegu oleks GP2-sarja autoga, millel oleks parem mootor. Selline idee annab selgelt mõista, et sarjas soovitakse näha viite tehasetiimi ja viite eratiimi. Sarja vedajate meelest oleks selline variant parim,» lausus Fernley Autospordile.

Ka Sauberi tiimijuhi Monisha Kalternborni arvates on niisugune stsenaarium murettekitav, sest viitab Ecclestone'i ja sarja kommertsõiguste omanikfirma CVC soovile väiketiimidest vabaneda. «Ettepanekuid vaadates on nende taga üsna ilmselge plaan. Tahetakse, et alles jääks neli-viis suurt nime. Ja kui meile pakutase aasta vanuseid šassiisid või mootoreid või isegi teises klassis võistlemist, on sellel ilmselgelt mingi tagamõte. Ainult et me ei tea veel täpselt, kelle peas see mõte küpseb,» nentis Kaltenborn.

Tema sõnul muudavad praegu sarjas valitsev õhustik ja pakutavate lahenduste iseloom edasiliikumise keeruliseks. «Asjad muutuvad iga päevaga. Aga on selge, et nii ei saa enam edasi minna. Me ei taha niimoodi töötada ja me ei saa niimoodi töötada. Aina enam tekib tunne, et meid ei soovita siin näha ja võib-olla on kellelgi kavas vormel-1 sarja olemust täielikult muuta,» sõnas Kaltenborn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles