FIFA raport: Venemaa ja Katar ei tea korruptsioonist midagi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA avaldas täna hommikul raporti, millega vabastati nii Venemaa kui ka Katar korruptsioonisüüdistustest. Venemaa korraldab teatavasti 2018. ja Katar 2022. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri ning mõlema riigi puhul on räägitud, et suurvõistluse korraldamine saadi endale altkäemakse pakkudes. Eriti tugevalt on süüdistused tabanud Katari.

FIFA eetikakomisjoni poolt teatas Hans-Joachim Eckert, et Katar ei teinud midagi sellist, mille eest neilt tuleks MM-finaalturniiri korraldamine ära võtta. Mõlema riigi kohta mainitakse, et kui mõningaid rikkumisi ka oli, siis tegemist oli väga väikeste eksimustega, kirjutab Eurosport.

Katari puhul on varasemalt räägitud, et nad maksid FIFA liikmetele hiiglaslikku pistist, mis võis küündida inimese kohta kuni 3,5 miljoni euroni.

Samal ajal sai kriitikat aga Inglismaa, kes kandideeris 2018. aasta MMi korraldajaks. Raporti kohaselt rikkus Inglismaa kandideerimisega seotud reegleid ning lisaks kahjustasid nad oma tegevusega ka FIFA mainet. Näiteks sai kriitikat see, et kampaania «Inglismaa 2018» raames korraldati 2009. aastal Trinidad ja Tobago koondisele treeninglaager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles