Rootsi suusatäht kritseeris Northugi: ta on täielik idioot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Ferry.
Björn Ferry. Foto: SCANPIX

Rootsi laskesuusatäht Björn Ferry avaldas äsja autobiograafia «Ferrytales», milles võtab muuhulgas sõna nii kaasmaalaste kui ka Petter Northugi aadressil.

Ka ise värvika tegelasena tuntud Ferry, kes on teiste laskesuusatajate seas omandanud lõbusa klouni maine, räägib raamatus karjääri jooksul aset leidnud värvikatest lugudest. Samuti jagab Ferry otsekoheseid hinnanguid – näiteks on Rootsi murdmaasuusatamise suurimad tähed Charlotte Kalla ja Marcus Hellner tema meelest igavad inimesed.

«Olen kuulnud neid rääkimas ja see on üsnagi… nüri. Umbes nii, et: eelmisel aastal proovisin vaat seda, sel aastal katsetan aga tollega, loodetavast läheb hästi…» kirjeldas Ferry.

Loomulikult ei jätnud rootslane kommenteerimata ka norralase Petter Northugi purjuspäi tehtud avariid ja sellele järgnenud karistust. «Mul ei tuleks pähegi joogise peaga rooli ronida. Ausõna, ta peab ikka täielik idioot olema,» sõnas Ferry.

Northug sõitis oma Audiga maikuus Trondheimis teepiiretesse ja lasi sündmuskohalt jalga. Hiljem mõõdeti talle 1,65-promilline joove. Oktoobris määras kohus suusatajale 50-päevase vanglakaristuse ja 22 500 euro suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles