Dopinguga vahele jäänud Saksa suusatähe karistust vähendati

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle.
Evi Sachenbacher-Stehle. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) vähendas Sotši olümpiamängudel positiivse dopinguproovi andnud ja kaheaastase võistluskeelu saanud laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle karistust märkimisväärselt, nii et sakslanna võib soovi korral kohe võistlema asuda.

Sachenbacher-Stehlelt Sotši mängudel pärast ühisstardiga sõitu võetud proovid näitasid metüülheksanamiini tarvitamist. Sportlastel on lubatud seda ainet kasutada küll võistlusvälisel perioodil, ent mitte võistluste ajal. Sakslanna väitel sattus keelatud aine tema organismi toidulisandiga.

CAS otsustas vähendada kaheaastase karistuse kuuele kuule ning kuna see hakkas tagasiulatuvalt kehtima alates 17. veebruarist, võib sakslanna seetõttu kas või homme starti asuda. 33-aastane Sachenbahcer-Stehle pole veel teatanud, kas ta kavatseb otsuse tõttu karjääri jätkata. «Ehkki aeg räägib minu vastu, ei taha ma spordist lahkuda kui dopingupatune, kes peletati oma lemmikala juurest minema. Ma ei taha, et see jääks teiste silmis viimaseks kujutluspildiks minust,» kommenteeris Sachenbacher-Stehle toimunut ajakirjale «Stern» juulis, kui oli otsustanud karistuse CASi edasi kaevata.

Tänavu on sama aine tarvitamise eest võistluskeeldu vähendatud juba Jamaica sprinteritel Asafa Powellil ja Dominique Blake’il. Powelli pooleteiseaastase võistluskeelu vähendas CAS aastale, korduvalt dopinguga patustanud Blake’i karistust kärbiti aga kuuelt aastalt neljale ja poolele aastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles