Häbiväärne kaotus Fääri saartele jättis nimeka treeneri päevapealt töötuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudio Ranieri töö Kreeka koondise juures sai kiire lõpu.
Claudio Ranieri töö Kreeka koondise juures sai kiire lõpu. Foto: SCANPIX

Eile õhtul EM-valikturniiril kodus 0:1 Fääri saartele kaotanud Kreeka jalgpallikoondise peatreener Claudio Ranieri sai ametist priiks.

Kümme aastat tagasi Euroopa meistriks kroonitud kreeklased, kes jõudsid suvisel MMil 16 parema hulka, on uut EM-valikturniiri alustanud kohutavalt. Neljast mängust on saadud vaid üks punkti, kui Soomega mängiti 1:1 viiki. Kaotatud on aga Rumeeniale, Põhja-Iirimaale ja nüüd ka Fääri saartele, kes sai muuseas valikmängudes esimese võidu pärast 2011. aasta juunit, kui kodus alistati 2:0 Eesti koondis.

63-aastase Ranieri saldoks jäi Kreeka koondise eesotsas seega nelja mänguga üks viik  ja kolm kaotust väravat vahega 1:5. Ühe punktiga on Kreeka mõistagi nüüd ka oma alagrupis viimasel kohal. «Pärast rahvuskoondise masendavat tulemust võtan täieliku vastutuse selle eest, et Kreeka koondise peatreeneri valik ebaõnnestus täielikult. Selle tulemusena on koondis langenud poolehoidjate silmis väga kehva seisu,» teatas alaliidu president Giorgos Sarris pärast eilset kohtumist Kreeka jalgpalliliidu veebilehel.

Kuulduste kohaselt võtab Ranieri koha üle teine itaallane Giovanni Trapattoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles