Le Mansi võitja põlgas Caterhami vormel-1 auto ära

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Lotterer Spa etapil.
Andre Lotterer Spa etapil. Foto: SCANPIX

Le Mansi pikamaasõidu võitja Andre Lotterer teatas, et keeldus ise Abu Dhabi etapil Caterhami vormel-1 autoga võistlemast, ehkki talle pakuti seda võimalust.

32-aastane Lotterer teg Caterhami roolis oma vormel-1 debüüdi tänavu Belgia etapil, kuid tema sõit jäi väga lühikeseks. Nüüd pakkus rahahädas vaevlev ja kaks viimast etappi vahele jätnud Caterham talle uuesti sõiduvõimalust, ent Lottereri see ei ahvatlenud.

«Olen meelitatud, sest vormel-1 sarja ei kutsuta sind just iga päev,» lausus Audi meeskonna ridades pikamaasõitude MM-sarjas kihutav sakslane Autospordile. «Ühekordne sõit Spas oli meeldiv, aga veel parema meelega võistleksin nii, et mul oleks parem auto. Ma ei taha olla see tüüp, kes niisama teiste sabas piki rada tiirutab. Kui näeksin võimalust võistelda paremas meeskonnas, oleks teine asi, aga praegu sellist šanssi ei paista,» lisas Lotterer.

Caterhami auto rooli keerab Lottereri asemel seega Abu Dhabis jaapanlane Kamui Kobayashi, võistkonna teiseks sõitjaks on tõenäoliselt Roberto Merhi. Tiim saab hooaja viimasel etapil kaasa lüüa vaid seetõttu, et 4700 annetaja abiga koguti selleks piisavalt raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles