Tartu Bigbank üritab kodus (servi)vigade parandust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbanki peatreener Andrei Ojamets loodab kordusmängus Bühli vastu ka koduseinte toetusele.
Tartu Bigbanki peatreener Andrei Ojamets loodab kordusmängus Bühli vastu ka koduseinte toetusele. Foto: Margus Ansu / Postimees

VÕRKPALL. Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond peab täna õhtul kodus CEV Cupi korduskohtumise Saksamaa klubi Bühli Ingersolliga. Kell 20 algavast kohtumisest näitab otsepilti Postimees. Et avamängus saadi 1:3 kaotus, vajatakse edasipääsuks 3:0 või 3:1 võitu ja seejärel tuleb parem olla ka kuldses geimis.

Bühlis peetud mängus oli Tartu suurimaks murelapseks serv, selles elemendis kogunes vigu koguni 26, mida on ilmselgelt liiga palju. Seejuures ei tulnud eksimused riskima minnes, vaid ka kindla peale löödud üritustelt. Samas enda vastuvõtt oli korralik – Tartul 61 protsenti, Bühlil 44 –, samas on just vastuvõtt vastaste suurim probleem.

Peatreener Andrei Ojamets sõnas tänase mängu eel, et parandada on vaja üldmängu. «Vajakajäämisi on mitmes valdkonnas, peame üldist platsimängu parandama, kui tahame neile üldse vastu saada,» sõnas Ojamets.

«Kaitses üles toodud pallid tuleb ära lüüa, kergelt pakutud võimalused realiseerida. Keskenduma peame eelkõige oma asjadele, palju on kinni peas, sest füüsiline seis on korralik. Loodan ka koduseinte toetusele ja sellele, et avamängu närvilisust enam ei teki,» lisas juhendaja.

Tartu on pärast allajäämist Bühlis saanud karikamängu poolfinaalis Pärnult 2:3 kaotuse, sama skooriga jäädi Schenkeri liigas alla RTU/Robežsardzele, 3:0 saadi jagu Võrust. «Mäng Pärnuga oli väga pingeline ja ka seal tegime palju lihtvigu. Nemad eksisid otsustavatel hetkedel vähem, meie tegime ikka nii-öelda spordikooli vigu.»

Viimast kohtumist Võruga pidas Ojamets ehk liigagi kergeks. «Oleks euromängu eel tahtnud vähe kõvemat mängu, aga Võru liider sai juba soojendusel vigastada ja see võit tuli meile ehk liiga kergelt. Samas oli näiteks tolles kohtumises näha, et ilma pingeta servi suudetakse vigadeta lüüa küll ehk kõik on peas kinni,» ütles Ojamets.

Pikalt põlvevaluga hädas olnud Argo Meresaar Saksamaal väljakule ei tulnud, ent tema seis on nüüdseks veidi parem. «Võru vastu sai ta mängida kaks geimi, kindlasti on ta seis parem kui avakohtumise ajal,» kommenteeris Ojamets kogenud diagonaalründaja olukorda.

Põlvevalu on seganud ka teist diagonaalründajat Taavi Nõmmistut, kes RTU vastu näiteks ei mänginudki ja diagonaali kohal mängis Denis Sintov. «Ma ei saa Taavit päris ära ka lõhkuda, aga praegu on tema olukord samuti okei,» ütles peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles