Rattalegend Ullrich põles läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich oma endises meeskonnas T-Mobile'is arstlikul ülevaatusel.
Jan Ullrich oma endises meeskonnas T-Mobile'is arstlikul ülevaatusel. Foto: SCANPIX

Arstid diagnoosisid legendaarsel Saksamaa jalgratturil Jan Ullrichil stressirikkast eluviisist tingitud üleväsimuse.

«Mõned päevad tagasi diagnoositi mul läbipõlemine, mis vajab pikemat ravi. Seetõttu tühistasin kõik järgmiste kuude avalikud esinemised,» kirjutab Ullrich oma koduleheküljel.

Profikarjääri lõppedes on Ullrich korraldanud heategevuslikke rattasõite ja neis ka ise kaasa löönud. Lisaks lõi ta omanimelise maanteerataste kollektsiooni.

1997. aasta Tour de France’i võitja ja Sydney olümpia maantee grupisõidu kullaomanik on palju aega kulutanud enda kaitsmisele dopingusüüdistuste vastu.

Ullrich vallandati T-Mobile’i meeskonnast 2006. aastal, sest teda seostati Operación Puerto keskmes olnud doktori Eufemiano Fuentese teenete kasutamisega.

Kriminaaluurimise andmetel oli Ullrich 2003.-2006. aastani Fuentesega ühenduses 24 korral. Hiljuti kinnitas seda ka T-Mobile’i endine spordidirektor Rudy Pevenage. Ullrich on aga kõiki süüdistusi eitanud.

Hiljuti kaotas Ullrich Hamburgi kohtus vaidluse, mille kohaselt süüdistati teda profikarjääri vältel vähemalt 35 000 euro (545 000 krooni) maksmises Fuentesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles