NBAs ajalugu teinud keskmängija läks pensionile

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Collins.
Jason Collins. Foto: SCANPIX

Sel kevadel USA profiliigades ajalugu teinud NBA keskmängija Jason Collins teatas, et kavatseb ketsid varna riputada.

35-aastasest Collinsist sai USA profiliigade esimene avalik tegevsportlane, kes oma homoseksuaalsust tunnistas. Nüüdseks on 2001. aastast NBAs pallinud Collins otsustanud oma karjäärile joone alla tõmmata.

«On imeline tunne, et sain olla osaline selles spordi ja geiõiguste jaoks olulises hetkes,» andis Collins mõista, et ei kahetse kapist väljatulekut. «On palju räägitud, et ükski meeskond ei taha oma ridadesse mängijat, kes toob endaga kaasa meediatsirkuse ning kelle seksuaalne orientatsioon võib saada segavaks faktoriks. Mul on hea meel, et suutsin sellised kuulujutud kummutada,» andis Collins mõista, et pärast oma seksuaalse orientatsiooni tunnistamist võttis tänavuseks hooajaks lepingu sõlminud Brooklyn Nets ta hästi vastu.

Collins debüteeris NBAs aastal 2001, kui ta alustas New Jersey Netsi ridades. Aastate jooksul pallis 2.13 pikk tsenter veel Memphise, Minnesota, Atlanta, Bostoni ja Washingtoni meeskondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles