Vormelipiloot: F1 on naiste jaoks liiga raske

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danica Patrick
Danica Patrick Foto: SCANPIX

Force India vormel-1 meeskonna piloot Tonio Liuzzi esines avaldusega, et tema arvates pole F1 naistele mõeldud, sest see on nende jaoks lihtsalt liiga raske ala.

Eelmisel nädalal rääkis vormel-1 boss Bernie Ecclestone taas, et ta oleks väga õnnelik, kui MM-sarjaga liituks ka mõni naine, öeldes, et ideaalne valik oleks IndyCar võidusõidusarjas ajalugu teinud pilkupüüdev ameeriklanna Danica Patrick, kes oleks vormelile väga heaks reklaamiks, vahendab Planet-F1.

Liuzzi aga usub, et õrnema soo esindajatel oleks MM-sarjas üsna raske läbi lüüa. «F1 oleks ilmselt naiste jaoks üsna raske,» arutles Liuzzi. «Kahtlemata tooks Danica meile rohkem tähelepanu juurde, aga F1 on ikka hoopis teine asi kui IndyCar, see on nii füüsiliselt kui psühholoogiliselt keerulisem.»

«Vormel-1 tipus olemine pole nii lihtne nagu inimesed arvama kipuvad,» jätkas Liuzzi. «Seetõttu kahtlen, et naised sellega hakkama saaks. Samas, Berniel on alati head mõtted ja tema on ju boss, seega mine sa tea, mis juhtuma hakkab.»

Viimati proovis naissoost vormelipiloot MM-sarjas kätt 1992. aastal, kui Giovanna Amati tegi kaasas kolmel etapil, aga ei pääsenud kordagi kvalifikatsioonist edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles