Kaheksajalg Paul muutus äriprojektiks

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksajalg Paul.
Kaheksajalg Paul. Foto: Reuters/ScanPix

Jalgpalli MMil kõik Saksamaa koondise mängud ning finaalkohtumise õigesti ennustanud kaheksajalg Paul kütab jätkuvalt kirgi, kui tema teeneid soovivad nii kihlveokontorid kui ka rahvusvahelised finantsportaalid.


Miljoneid väärt kaubamärgiks tõusnud kaheksajalal valmib omanimeline raamat, tal on filmileping ja hulgaliselt reklaampakkumisi, näiteks on Paul Saksamaa supermarketiketi Rewe Handelsgruppe kampaanianägu.


Ennustab lugeja tulevikku
Trükidebüüdi teeb oraakel interaktiivse raamatu näol, kus ta lugejatele tulevikku ennustab. Kas ma leian armastuse? Kas ma teenin palju raha? Paul annab vastuse kõigile niisugustele küsimustele.
Kuid Paul jätab endale õiguse ka pakkumistest keelduda. Finantssait Bloomberg soovis temalt saada euro kursi prognoosi dollari suhtes. Mereelukas ei pööranud rahatähtedele mingit tähelepanu.

«Kui ta kuulutaks kummagi valuuta allakäiku, võiks meid ähvardada uus majanduskriis,» naeris  Oberhausenis asuva Sea Life’i okeanaariumi bioloog Oliver Walenciak. «Meie jaoks on see kõik jätkuvalt nali, kuid inimesed võtavad looma ettekuulutusi murettekitavalt tõsiselt. On parem, kui jätame kaheksajala finantsturgudelt kõrvale,» lisas ta ja selgitas, et pakkumistest Paulil vajaka ei jää. «Näiteks Austraalias taheti, et ta prognoosiks valimistulemusi. Soove on seinast seina.»

Seevastu Venemaa kihlveokontor ihkas loomakest päriselt endale osta ja pakkus tehingu eest 100 000 eurot. «Ütlesime ei. Seejärel pakkusid nad juba kolm korda enam – ütlesime ikka ei,» lausus Pauli agent Chris Davis, kelle väitel läheb kogu looma teenistus Kreekas Zakynthoses asuvale kilpkonnade varjupaigale.

Kaamerat ei pelga
Bioloog Walenciaki sõnul kuulsus mereelukat ei häiri. «Iga kord, kui ta silmab mõnda kaamerat, pressib ta end vastu klaasi, et hästi nähtaval olla,» muheles mees ja tõdes, et Sea Life’is käib nii Pauli toetajaid kui ka vastaseid.

Näiteks eile hüüatas üks isa oma pojale: «Vaata, Luca, see on Paul! Saksamaa kaotas tema tõttu.» Bioloogi väitel ei oska keegi täpselt öelda, kui arenenud on kaheksajalgade mõtlemine. Seega me ei tea, kas ta juba kaalub Saksamaa jalgpallikoondise väljavaateid 2012. aasta Euroopa EMiks või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles