Hamilton võitis viimase lahingu ja tšempionitiitli

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton, kahekordne F1 sarja maailmameister.
Lewis Hamilton, kahekordne F1 sarja maailmameister. Foto: Foto:AP/Scanpix

Lewis Hamilton on taas F1-sarja maailmameister. Suur lahing tiitli pärast Abu Dhabis tema ja tiimikaaslase Nico Rosbergi vahel jäi ära, sest vastane ega ta auto polnud võitluse väärilised. Rosberg keeras oma stardi nässu ning lõpuks lagunes tema sõiduvahend. «Tahtnuks võita tiitli ägedamas heitluses, kuid võtan vastu selle, mis pakutakse,» oli Hamilton kurb, et närvesööv võidusõit ära jäi.

Olukord oli sõidu eel lihtne ja selge – Rosberg pidi hoidma tiimikaaslase igal juhul selja taga, kuid isegi võidust poleks piisanud, kui Hamilton tulnuks teiseks. Rosberg oli ajasõidu kiireim ning alustas psühholoogilist rünnakut.

«Minul ei ole mingeid pingeid,» kuulutas ta Hamiltonile ja kirjeldas, et tema jaoks on otsustav võidusõit kui jalutuskäik pargis. «Mul pole midagi kaotada, ainult võita, kaotada on Hamiltonil. Loodan, et panen talle pressi peale ja ta teeb rajal saatusliku vea, nagu tegi Brasiilias.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles