FIFA aasta parimate väravavahtide nimekiri sisaldab üllatust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iker Casillas.
Iker Casillas. Foto: SCANPIX

Aasta kokkuvõttes parimale jalgpallurile Ballon d'or'i ehk kuldpalli jagav FIFA avaldas esimese mängijatekategooria ehk väravavahtide nominendid ning selles nimekirjas on ka üks väike üllatus.

Nimelt on viie kandidaadi seas Iker Casillas, kellel jäi nii Hispaania koondises kui ka koduklubis Madridi Realis selja taha äärmiselt keeruline aasta. 33-aastane Casillas langes MMilt koondisega välja juba alagrupiturniiri järel ning Reali eest on ta sel kalendriaastal koduliigas väljakul käinud vaid 12 korda. Meistrite liiga võitjaks tulnud Reali koosseisu Casillas siiski kuulus, seistes kaptenina postide vahel ka finaalis. Samuti on ta selle hooaja alguses Reali esiväravavahi rolli endale tagasi võidelnud.

Lisaks Casillasele on nimekirjas veel Müncheni Bayerniga Bundesliga võitnud ja Saksamaa koondises maailmameistriks tulnud Manuel Neuer, Barcelona väravavaht Claudio Bravo, Juventuse legendaarne puurilukk Gianluigi Buffon ning hooaja esimese poole Madridi Atleticos laenul veetnud, klubi Meistrite liiga finaali ja Hispaania meistritiitlini aidanud, ent alates sügisest Londoni Chelsea väravas seisev Thibaut Courtois.

Kuldpalli võitja tehakse teatavaks järgmise aasta alguses, 12. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles