Kardisõidu Rotaxi MK-võistluste finaalis läheb starti kuus eestlast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Talvar.
Aavo Talvar. Foto: Olga Keikova

Täna algab Hispaanias Valencias kardisõidu Rotaxi maailma karikavõistluste finaal ehk ametliku nimetusega Rotax Max Challenge Grand Finals (RMCGF). Rotaxi Eesti ja Balti karikavõistluste kaudu lunastas sinna osavõtuõiguse kuus Eesti sõitjat:

Eestit esindavad Kaspar Korjus, Jüri Vips (mõlemad klass Rotax Junior), Kairo Kivi, Aavo Talvar (mõlemad Rotax Senior), Sten Dorian Piirimägi (Rotax DD2) ja Priit Sei (Rotax Masters). Seega on Eesti esindatud kõigis neljas klassis, mis parandab šansse ka meeskonnavõistluses. Kokku oli tänavusele maailma suurimale kardivõistlusele üles antud 288 võistlejat (72 igas klassis), esindatud on 58 riiki.

Erinevalt tavalisest kardivõistlusest sõidetakse Rotaxi MK-finaalis korraldaja antud tehnikaga, mis võistlejatele välja loositakse. Eestlastele on see süsteem seni hästi sobinud: varasematel aastatel on esikoha saavutanud Kenneth Hildebrand (2005), Kevin Korjus (2007) ja Martin Rump (2010), kõik klassis Rotax Junior. 2007. aastast alates on keegi eestlastest alati MK-finaalis esikolmikusse jõudnud, ainus erand oli aasta 2011. Mullu USA-s peetud finaalvõistlustel saavutas Eesti sõitjatest parima koha Aavo Talvar, kes lõpetas Rotax Senioris teisena.

Talvar on ka Eesti meeskonna kogenuim, tänavune finaalvõistlus on talle juba kaheksas. Kivi osaleb MK-finaalis neljandat, Vips ja Sei teist korda, Korjus ja Priimägi on RMCGF debütandid.

Täna toimub Lucas Guerrero kartodroomil kõigis klassides kolm vabatreeningut. Kolmapäeva hommikupoolikul sõidetakse viimased kaks vabatreeningut ning õhtupoolikul ajasõidud, mis määravad eelsõitude stardijärjestuse. Eelsõidud ise peetakse neljapäeval-reedel ning eelfinaal ja finaal laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles