Lepasalu sai Prantsusmaal neljanda koha

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Lepasalu
Laura Lepasalu Foto: Margus Ansu
Laupäeval sõideti Prantsusmaal 147 kilomeetri pikkune Tartu Rattaralli taoline sõit La Préalps, ainult et trass kulges enamuses mägedes ja tõusti isegi 1200 m kõrgusele – peatselt profilepingut sõlmiv Laura Lepasalu teenis naiste arvestuses esikoha.

Start anti hommikul varakult, juba kell 9.00 kõlas stardipauk, vahendas rattatreener Jüri Kalmus Laura sõnu.

«Kõige raskem oli viimane 15-protsendiline tõus. Eelmine tõus viis küll 1200 m kõrgusele, kuid ometi ei olnud see nii raske. Liiga tegi ka +30 kraadine palavus. Juba enne mägedesse jõudmist sai jook otsa. Varusid sai täiendada ainult joogipunktidest ise võttes,» rääkis Lepasalu.

Laura Lepasalu tuli naistest võitjaks, üldarvestuses meestega aga oli Laura 24. Laura aeg 5:09, meeste võitja aeg aga 4:20.

Nüüd tuleb raskest sõidust taastuda ja siis hakata valmistuma 9.-13. septembrini toimuvaks velotuuriks, mis toimub jällegi põhiliselt mägedes. Isegi eraldistardiga sõit toimub tõusva profiiliga trassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles