Schumacher soovis sõita Kalev Chocolate Teamis. Tasuta!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgratturi Stefan Schumacheri tugevaimaks küljeks on temposõit.
Saksamaa jalgratturi Stefan Schumacheri tugevaimaks küljeks on temposõit. Foto: AFP/SCANPIX

Tuleb välja, et Eesti jalgratta profimeeskond Kalev Chocolate Team pole suvaline 3. divisjoni tiim. Šokolaadipoiste juures on käinud maad kuulamas sellised mehed nagu Stefan Schumacher, Danilo Hondo ja Sergei Gontšar.


Uhked nimed tõstaksid Kalev Chocolate Teami hoobilt maailma rattafännide huviorbiiti, kuid meeskonna mänedžer Jüri Savitski pole eelnimetatud sportlastega isegi läbirääkimisi alustanud. Rumalus, ütlete?

Kainelt kaalutledes ning plusse ja miinuseid kokku lüües pigem mitte. Nimelt seob neid mehi ühine nimetaja – doping. Eilne uudis, et 2008. aasta Tour de France’il positiivse dopinguproovi andnud ja CERA tarvitamise eest kaheaastase võistluskeelu saanud Saksamaa rattur hakkab sõitma Miche meeskonnas, vallandas Postimehe koduleheküljel klikkidelaviini.

Savitski sõnul võttis Schumacheri mänedžer juuni lõpus ühendust ka Kalev Chocolate Teamiga, kuid vestlus kestis vaevalt minuti hoolimata sellest, et 2007. aastal MMi grupisõidus pronksi pälvinud ja järgmisel hooajal Touril mõlemad temposõidud võitnud mees oli nõus šokolaadipoiste ridu täiendama täiesti tasuta. Anna ainult särk selga, püksid jalga ja ratas istumise alla.

«Dopinguga vahele jäänud ja tippsporti naasvad mehed on ripakil. Suurte meeskondade uksed on nende ees kinni, sest mainega ei taheta riskida ning patustaja lisamine koosseisu võib sulgeda ukse mõnele suurele võidusõidule,» selgitas Savitski.

Kuid miks otsustas 29-aastase Schumacheri oma hõlma alla võtta koos Kalev Chocolate Teamiga kontinentaalmeeskondade sekka kuuluv Miche? Savitski on Itaalias registreeritud tiimi tegemistega hästi kursis, sest mõlemad klubid baseeruvad Põhja-Itaalias ning tihtipeale käiakse koos treenimas ja võistlustel.

«Itaalia on suur rattariik ja Miche traditsioonidega meeskond, kelle positsiooni selline otsus ei mõjuta. Pealegi on neil hea mänedžer, kes tugeva kalendri kindlustab,» ütles Savitski. «Võttes Schumacheri oma meeskonda, ei julgeks ma Eesti sponsoritele ja jalgrattaspordi eestvedajatele silma vaadata.»

Schumacher pole ainus rahvusvaheline tegija, kes Kalev Chocolate Teami uksele on koputanud. Mullu kuulasid maad tema 36-aastane kaasmaalane Danilo Hondo ja neli aastat vanem ukrainlane Hontšar.

Giro d’Italial kaks etappi võitnud Hondo andis positiivse dopinguproovi 2005. aastal, nüüd pedaalib ta Lampre ridades. 2000. aasta temposõidu maailmameistri ning Girol ja Touril etapivõiduni jõudnud Gontšari eemaldas kolm suve tagasi kahtlust äratanud verenäitude pärast meeskonnast tema enda tööandja T-Mobile. Mullu Team Utensilnordi vormi kandnud Gontšar on suurest spordist loobunud.

«Ma ei taha tegeleda endiste proffidega, sest minu kogemuste põhjal mõtlevad nad ainult enda heaolule. Tiimis peavad olema nooruslikud mehed, kes armastavad rattasporti, mitte ei pikenda lapsepõlve,» rääkis Savitski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles