Korvpallikoondis vajab kaaslasi ärgitavat liidrit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Keerles.
Rait Keerles. Foto: Toomas Huik

Väidetakse, et asendamatuid inimesi pole – Eesti korvpallis ei ole aga Gert Kullamäele väärilist asendust leitud. Kusjuures küsimus pole tema kuldses viskekäes, vaid võimes platsil kaaslasi kaasa tõmmata ja üles kütta.



Eesti korvpallikoondise seis pole enne tänast EMi B-divisjoni alagrupiturniiri kohtumist Luksemburgiga kuigi hea.

Kolm päeva tagasi kaotati võõrsil Austriale ning ees ootab heitlus pääsemaks oma grupi autsaideri rollist. Koondislased kinnitavad küll nagu ühest suust, et lähevad kindlasti võitma, kuid samas tunnistatakse ka probleeme ning nende lahendamise keerukust.

«Meie mängus on väga palju ebakõla – seda nii rünnakul kui ka kaitses,» sõnas Eesti koondise ääremängija Rait Keerles. «Omavaheline suhtlus jätab soovida, Austrialt saadud kaotus ei muuda midagi lihtsamaks.»

Keerles nentis, et koondis koosneb vaiksetest, omaette nokitsevatest meestest. «Meil pole sellist meest, nagu oli Kullamäe, kes tuli ja tõmbas kogu meeskonna endaga kaasa,» mõtiskles ta. «Oleme sellest omavahel rääkinud. Tänagi oli jutuks, et meie tegevuses peaks leiduma rohkem elu.»

Peatreener Tiit Sokk oli kaaslasi kaasakiskuva liidri puudumise jutu osas Keerlesega päri, küll aga andis ta mõista, et mänguliselt ei tohiks ebakõlad segada. «Korvpall on silm silma ja hammas hamba vastu mäng. Iga mees peab ise oma vastasega hakkama saama,» leidis ta. «Kunagi ei maksa liiga palju sellele loota, et treenerid kõik vastase tegevused täpselt ette ütlevad.»

Selge on aga see, et tänase vastase alistamiseks läheb vaja hoopis teistsugust mängu kui laupäeval Austriaga. Soku sõnul on kaks meeskonda teineteise absoluutsed vastandid.

Austria lõhkus eestlasi korvi alt, Luksemburg koosneb aga lühikestest ja kiiretest meestest, kes jooksevad palju ja üritavad igal võimalusel ruttu lahenduseni jõuda.

«Kuigi oleme ka üsna lühike meeskond, võib selles mängus olla korvi alla surumine meie relv,» arutles Keerles. Sokk lisas, et targem on tempot vastukaaluks alla suruda ning ise vastasest vähem joosta. «Kindlasti kasutame tavalisest lühemat koosseisu,» viitas peatreener.

Lisaks kasinale kasvule – vaid kolme mehe pikkus ulatub napilt üle kahe meetri – on Luksemburg ka väga noor meeskond. Vaid Martin Rajniak on 32-aastane, ülejäänud põhimeeste vanus jääb 20 ja 25 vahele.  
Eesti ja Luksemburgi vaheline korvpallikohtumine algab täna kell 19.20 Rocca al Mare suurhallis.

Keerlest värvatakse ta enda teadmata?

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna mänedžer Kaarel Sibul väitis eile, et pidas läbirääkimisi Eesti koondisse kuuluvate Gregor Arbeti ja Rait Keerlesega ning hommikul tulevad mehed kontorisse kõnelusi jätkama.

Keerles lükkas aga selle väite ümber. «Kalev/Cramo kontorist pole mulle keegi helistanud, olen rääkinud vaid peatreener Aivar Kuusmaaga,» kinnitas ta ning andis mõista, et ei kipu Eesti klubiga lepingut sõlmima. «Ootan ühe välisklubi otsust, kuid asjad venivad. Olen ootelehel – esmalt peavad nad jõudma selgusele, kas palgata kõigepealt mängujuht või ääremängija.»

Keerles ei soovinud öelda, mis klubiga ta läbirääkimisi peab. Vahepeal jutuks olnud Türgi meistriliiga klubi pakkumisest on ta aga tänaseks loobunud. «Andres Sõbraga olen ka rääkinud,» sõnas ta naerusuiselt.

Tarva peatreener Andres Sõber toimetab kodusel mängijate turul tõesti aktiivselt. Pärast seda kui Ando Tagamets otsustas siiski liituda Valgaga, võttis Sõber ühendust endise koondislase Tarmo Kikerpilliga, kes teatab oma otsuse homseks. Richard Anderson küsib aga jätkamise eest liiga soolast hinda ning Sõber jätab ta kõrvale. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles