Tallinn renoveerib nelja miljoni euro eest Kalevi spordihalli

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi spordihall.
Kalevi spordihall. Foto: Andres Teiss

2015. aasta Tallinna linnaeelarve eelnõus on kavandatud neli miljonit eurot Kalevi Spordihalli renoveerimiseks, lisaks kavandatakse rajada jalgpallihall aadressil Vikerlase 16a ja alustatakse Sõle spordikompleksi ehitusega.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on spordirajatiste investeeringuteks tuleva aasta linnaeelarve eelnõus kavandatud 5,6 miljonit eurot. «Kõige suurem ja olulisem investeering puudutab Kalevi Spordihalli tervikrenoveerimist, mille tulemusena saab pealinn juurde veel ühe kaasaegse spordihoone,» märkis Kõlvart. «Ühtlasi on plaanis alustada Sõle spordikompleksi ehitusega, kus valmib esimese etapina kunstmurukattega jalgpalliväljak. Pneumohalliga kaetakse järgmisel aastal aga Vikerlase tänavale rajatav jalgpalliväljak.»

Ühtlasi jätkub tuleval aastal ka välisrahastusega investeerimisprojektina Pirita Spordikeskuse multifunktsionaalne arendamine (Rummu tee 3), kus on kavas Rummu tee alla Pirita spordikeskust Lillepi pargiga ühendava kergliiklustunneli rajamine (936 000 eurot). 

Möödunud aastal avati Pirita Spordikeskuse tervisespordihoone, mis on mõeldud eeskätt tervisesportlastele ning kus on ruumid nii suusa- ja uisuvarustuse laenutamiseks, hoolduseks kui ka riietus- ja pesemisruumid. Lisaks tervisespordihoonele on rekonstrueeritud ka Pirita Spordikeskuse jääväljak, laste kelgumägi ning rajatud uus laste mänguväljak.

Pirita Spordikeskuse arendamist rahastatakse Euroopa Liidu struktuurivahenditest -elukeskkonna arendamise rakenduskava prioriteetse suuna «Piirkondlik terviklik ja tasakaalustatud areng» meetmest «Linnaliste piirkondade arendamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles