Philadelphia on NBAs lähedal järjekordsele ebameeldivale rekordile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philadelphia 76ersi üks liidreid Michael Carter-Williams.
Philadelphia 76ersi üks liidreid Michael Carter-Williams. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA tänavust hooaega on katastroofiliselt alustanud Philadelphia 76ersi meeskond, kes jäi läinud ööl 103:110 alla Dallas Mavericksile ja sai sellega 16. järjestikuse kaotuse.

Võidurõõmu pole Sixers sel hooajal veel maitsnud ja nii on tegemist kõigi aegade halvemuselt kolmanda hooaja algusega. Hullemini on NBAs alustanud veel vaid New Jersey Nets, kes kaotas 2009. aastal 18 esimest mängu, ning Los Angeles Clippers ja Miami Heat, kes jäid vastavalt 1999. ja 1988. aastal võiduta 17 mängus.

«Minuga on kõik korras ja ma ei taha, et poisid mingi rekordi pärast muretseksid. Peame lihtsalt ühtse meeskonnana jätkama ja võtma mängu korraga. Austan neid poisse väga, sest nende vaim pole murdunud,» sõnas Philadelphia peatreener Brett Brown pärast kohtumist. 76ers on sel hooajal võtnud meeskonna koostamisega teadliku riski ja panustab tulevikule – nende koosseisu kuuluvad tänavu nii drafti kaudu saadud kui ka seal valimata jäänud noormängijad.

Mavericksi vastu käis platsil 12 meest, kellest vaid Luc Mbah a Moute on NBAs mänginud rohkem kui kaks aastat. Meeskonna ainus veteran on 33-aastane Jason Richardson, kes jättis aga terve eelmise hooaja põlveoperatsiooni tõttu vahele ja pole ka tänavu veel platsil käinud, sest tal avastati jalaluu väsimusmurd. 76ersi vanuselt järgmine mängumees on 26-aastane Jarvis Varnado, enne 1990. aastat on meeskonna nimekirjas olevast 15 mehest sündinud vaid kuus. Mavericksi vastu ei saanud mängida ka meeskonna seni suurim punktitooja Tony Wroten, kes väänas eelmises kohtumises Brooklyn Netsi vastu põlve.

76ersi nimele kuulub aga juba praegu NBA teine negatiivne rekord – kõige rohkem järjestikusi kaotusi. See püstitati eelmisel hooajal, kui meeskond kaotas järjest 26 mängu. Sama kehva seeria on suutnud teha veel vaid Cleveland Cavaliers, kes ei suutnud hooajal 2010-11 võitu saada samuti 26 järjestikuses mängus.

Ilma Dirk Nowitzkita mänginud Dallase parim oli viimases mängus Tyson Chandler, kelle arvele kanti 20 punkti ja 13 lauapalli. Monta Ellis lisas 18 punkti ja andis viis korvisöötu, Chandler Parsons viskas 17 punkti. 76ersile tõi K. J. McDaniels 21 punkti ja võttis 13 lauapalli. Kolmikduubli teinud Michael Carter-Williams viskas 18 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis koguni 16 korvisöötu, ent tabas samas väljakult vaid 4 viset 13st. 18 punkti tõi ka venelane Aleksei Šved.

Kõik tulemused:

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 103:110

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 83:80

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 105:75

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 109:97

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 96:112

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 103:117

Vaata tabeliseisu SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles