Osta endale vormel-1 tiim: Marussia autod ja tehas lähevad oksjonile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marussia sõitja Max Chilton mullusel Venemaa etapil.
Marussia sõitja Max Chilton mullusel Venemaa etapil. Foto: SCANPIX

Igal soovijal, kellel jagub piisavalt raha, on võimalik soetada endale 16. ja 17. detsembril toimuva oksjoni käigus Marussia vormel-1 võistkond, mille varad on oksjonile pandud.

Lõppenud hooaja käigus pankrotti läinud Marussia vara müüb veebioksjonil Suurbritannias asuv CA Global Partners. Müüki lähevad Marussia tänavused autod, millelt on maha võetud mootorid, samuti testilabor kogu sisustusega, võidusõidunädalavahetusele siirdumiseks vajalikud transpordisõidukid, töökoda kogu sisustusega, kontoriruumid, hulk varuosi ja arvutiserverid.

Vahest kõige põnevam kaup on oksjonil aga poolik kere, mis näib endast kujutavat Marussia 2015. aasta vormelit. Auto arendamine jäi pooleli pärast tänavust Venemaa etappi, kui tiimil raha otsa sai, uusi investoreid ei leitud ning haldur kuulutas välja pankroti. Marussia tegi viimase katse tuhast tõusta enne hooaja lõpuetappi Abu Dhabis, kuhu jõudis kohale isegi osa töötajaid ja mõned autod, kuid rajaleminekust siiski asja ei saanud.

Vaata pilte Marussia müüki minevast varast SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles