Võlur Klopp ja tema Dortmund toodi tagasi maa peale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia peatreener Jürgen Klopp (vasakul) lohutab pärast järjekordset kaotust ründajat Pierre-Emerick Aubameyangi.
Dortmundi Borussia peatreener Jürgen Klopp (vasakul) lohutab pärast järjekordset kaotust ründajat Pierre-Emerick Aubameyangi. Foto: SCANPIX

Poolteist aastat tagasi, 2013. aasta maikuu. Dortmundi Borussia mängib jalgpalli Euroopa Meistrite liiga finaalis. Eelviimasel minutil tuleb Arjen Robbeni väravast küll suurele kodusele konkurendile Müncheni Bayernile alla vanduda ja koduliigaski lepitakse Bayerni järel teise kohaga, kuid Dortmund on oma julge ja ilusa mängustiiliga võitnud üle maailma sadade tuhandete jalgpalliromantikute südame.

Kaks päeva tagasi, 30. november. Dortmund kaotab võõrsil 0:2 Frankfurti Eintrachtile ja see tähendab, et Bundesliga 13. vooru järel ollakse tabelis viimasel kohal. «Kõigi tuju on nullis. Kibe päev,» nendib poolkaitsja Sven Bender löödult telekaamerate ees. Kuidas on äsja Euroopa klubijalgpalli tipus käinud meeskond langenud napi pooleteise aastaga sellisesse mülkasse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles