Rahatrahvi saanud Zenjov tõrjub süüdistusi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov (paremal) võitluses palli pärast.
Sergei Zenjov (paremal) võitluses palli pärast. Foto: Priit Simson

Eesti jalgpallikoondise liige Sergei Zenjov, kes mängib klubijalgpalli Ukrainas Lvivi Karpatõ ridades, sai 5000 USA dollari (umbes 60 000 Eesti krooni) suuruse trahvi.


Nimelt oli Ukraina Jalgpalli Liidu arvates 2008. aastal toimunud Karpatõ ja Harkivi Metalisti vaheline kohtumine kokkuleppemäng. Matši võitis toona koduväljakul Metalist 4:0 ning nüüd jagati hulgaliselt karistusi, kirjutab sport-express.ru.

Juhtunu eest määrati mõlemale klubile 25 000 USA dollari suurune trahv ning lisaks kaotavad mõlemad meeskonnad tänavuse hooaja turniiritabelis üheksa punkti.

Juhtunu eest määrati Metalisti peadirektorile Jevgeni Krasnikovile ja endisele Lvivi mängijale Sergei Lastšenkole eluaegne võistluskeeld. Lastšenko lõi kohe nimetatud kohtumise alguses omavärava, mis viis Metalisti 1:0 juhtima, mängu 68. minutil suutis ta lisaks teenida ka punase kaardi ning Karpatõ lõpetas matši vähemuses.

Lisaks sai Karpatõ aupresident Petr Dõminski aastase ning Karpatõ peadirektor Igo­r Dedõšin jalgpallis viie aasta pikkuse tegutsemiskeelu.

Trahvist ei pääsenud ka mängijad. Selles kohtumises osalenud Karpatõ mängijad said 10 000 USA dollari suuruse trahvi, samas pääses osa mängijaid väiksema karistusega ning nende sekka kuulus ka Zenjov, kes peab kukrut kergendama 5000 USA dollari võrra. Zenjov võis saada väiksema karistuse, kuna ta sekkus selles kohtumises vahetusest 55. minutil.

«Lugesin seda uudist esimest korda ajalehest ja see tabas mind ootamatult. Olen nüüd klubiga suhelnud ja tea­n, et nad ei nõustu sellega ja kaebavad otsuse edasi,» selgitas Zenjov olukorda. «Omalt poolt kinnitan kõikidele fännidele ja avalikkusele, et ma ei ole pettuses osalenud ja kõik minu vastu esitatud süüdistused on alusetud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles