Kohus saatis Andrus Värniku alkoholismiravile

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus saatis Andrus Värniku võõrutusravile.
Kohus saatis Andrus Värniku võõrutusravile. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus jättis täna rahuldamata kriminaalhooldaja taotluse pöörata täitmisele Andrus Värnikule mõistetud vanglakaristus ning saatis endise sportlase alkoholismi võõrutusravile.

Kohus pikendas odaviske 2005. aasta maailmameistrile Värnikule tänavu 27. augustil mõistetud katseaega ühe kuu võrra 26. märtsini 2017.

Kohus kohustas Andrus Värnikut pöörduma hiljemalt 19. detsembriks psühhiaatri poole, alluda alkoholismiravile ning esitada kriminaalhooldajale sellekohane tõend.

Kohus mõistis Värnikult menetluskuluna välja 24 eurot, mille ta peab tasuma 30 päeva jooksul.

Harju maakohus mõistis Andrus Värniku augustis kinniste uste taga süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises ja karistas teda kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Augustis langetatud otsuse järgi ei pöörata vangistust täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Värnik pidi katseajal lisakohustustena osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohtinud tarvitada alkoholi ja narkootikume. Värnik rikkus aga kontrollnõudeid ning ta tunnistas ka ise, et tarvitas katseajal alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles