Spordiveteranide liit valis aasta parimateks Eha Rünne ja Jürgen Lambi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eha Rünne
Eha Rünne Foto: Toomas Huik

Tallinnas Tondiraba Jäähallis toimus Eesti Spordiveteranide Liidu erakorraline üldkoosolek, kus 2014. aasta parimateks seeniorsportlasteks valiti Eha Rünne ja Jürgen Lambi.

Erakorralisel üldkoosolekul võeti vastu uus põhikiri. Liidu uueks nimeks on Eesti Seeniorispordi ja Spordiveteranide Liit (ESL). Üldkoosolek võttis ka uuteks liikmeteks vastu Eesti Kabeliidu, Eesti Koroonamänguliidu, Eesti Laskurliidu ja Eesti Vehklemisliidu.

Eesti Seeniorispordi ja Spordiveteranide Liit on avalikes huvides heategevuslikel eesmärkidel tegutsev mittetulundusühing, mis ühendab seeniorspordiga tegelevaid territoriaalseid ja spordialaseid eraõiguslikke juriidilisi isikuid spordi- ja liikumisharrastuse korraldamiseks, koordineerimiseks ja edendamiseks spordiveteranide ning seeniorisportlaste hulgas Eestis. Liidul on 30 liiget, nendest 11 maakondlikku veteranide juriidilist ühendust ja 16 spordiala seeniorisporti korraldavat ühendus ning 3 maakondlikku spordiliitu.

ESL eesmärgiks on seeniorisportlaste (vanemaealiste võistlusklassides aktiivselt sportivad isikud) ja spordiveteranide (varasemalt spordis aktiivselt tegutsenud isikud) sportliku tegevuse ja liikumisharrastuse organiseerimine ning edendamine, et jõukohased spordivõistlused, kehalised harjutused ja enesetäiendamine kujuneksid nende igapäevaseks harjumuseks-vajaduseks, mille kaudu säiliks aktiivne eluhoiak, töövõime ja tervis.

ESL liikmeskonda võivad vabatahtlikkuse alusel astuda seeniorisportlaste ja spordiveteranide sporditegevuse korraldamisega tegelevad territoriaalsel põhimõttel moodustunud eraõiguslikud juriidilised isikud kolmes Eesti linnas – Tallinnas, Tartus ja Narvas ning igas maakonnas, kusjuures igast territoriaalsest üksusest ainult üks liige ning spordialade põhimõttel moodustunud üle-eestilised eraõiguslikud juriidilised isikud, kusjuures üht spordiala esindavalt ainult üks liige.

Liidu juhatuses on 11 liiget. Juhatuse uuteks liikmeteks valiti MTÜ Esto Maxibasketi esindajana Aadu Kana, Eesti Suusaliidu esindajana Andres Häkkinen, Eesti Ujumisliidust Kristiina Arusoo ja Eesti Vehklemisliidust Meelis Loit. Liidu presidendina jätkab Sven Kolga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles