Heidfeld suundub Mercedesest Pirelli juurde

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Heidfeld
Nick Heidfeld Foto: SCANPIX

Mercedes GP meeskond kinnitas, et vormelisõitja Nick Heidfeld vabastatakse lepingust ning temast võib saada Pirelli ametlik testipiloot.

Heidfeld oli sel hooajal meeskonna varusõitja, aga alates tänasest hakkab ta testima Mugello ringajal tuleva aasta rehvitootja Pirelli heaks. Sakslane istub Toyota 2009. aasta mudeli rooli, vahendab f1.sponest.

«Me võime kinnitada, et meeskond on rahul võimalusega, et Nick Heidfeld saab liituda Pirelliga ja teha koostööd kompaniiga, kes on peagi liitumas vormel-1 sarjaga,» rääkis Mercedes GP pealik Ross Brawn.

«Nick on väga kogenud sõitja ja me oleme kindlad, et tema teadmised võistlemisest ja tehniline tagasiside on Pirellile kasulik. See omakorda toob kasu kogu spordile,» lisas ta.

Sakslane jäi ilma võistleja kohast pärast eelmise aasta hooaja lõppu, kui saksa autotootja BMW otsustas sarjast kõrvale jääda.Mees sõlmis lepingu Mercedesega, et olla kolmas sõitja ja varupiloot, ent pole kordagi veel auto rooli saanud istuda.

«Esmalt tahaksin ma tänada Ross Brawni, Norbert Haugi ja Nick Fryd, kes andsid mulle võimaluse saada Pirelli ametlikuks testisõitjaks,» ütles Heidfeld. «Meeskond on alati öelnud, et nad ei seisa mu teel ees, kui selline võimalus peaks tekkima ja nad olid lahkelt nõus lubama mul uus töö vastu võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles