Tartu meeskonna peatreener kaotuse järel: häbenema ei pea

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Sintov üritav Ravenna blokist jagu saada.
Denis Sintov üritav Ravenna blokist jagu saada. Foto: Margus Ansu

VÕRKPALL. Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond pidas eile kodusaalis esimese mängu Euroopa tugevuselt kolmanda karikasarja CEV Challenge Cupi 1/16 finaalis, kui Itaalia kõrgliigas seitsmendal kohal olevale Ravenna CMC-le kaotati kindlamast kindlamalt 0:3.

Itaalia klubi näitas esimestest sekunditest, et tasemevahe ühe Euroopa tippliiga ja Eesti klubi vahel on suur. Bloki kõrgus, rünnakute võimsus, tehnika – kõik oli teisest klassist. Ka jahedavõitu saal ei aidanud kodumeeskonda ja avageim kuulus Ravennale 25:15. Hüppeliigese vigastuse tõttu ei alustanud Tartu poolel algkoosseisus nurgaründaja Robert Täht, tema asemel jooksis väljakule Denis Sintov. Ent kuna teine nurgamees Kristo Kollo vigastas juba avageimis reielihast, tegi Täht lõpuks kaasa pea kogu mängu.

Teine geim algas hästi, Taavi Nõmmistu viis Tartu 4:2 juhtima, ent sellega kodumeeskonna rõõm ka piirdus. Ravenna pääses 9:5 ette, Tartu mäng lagunes igas elemendis. Nõmmistu asemel sekkus Argo Meresaar, ka sidemängijate vahetus ei aidanud, vastane oli lihtsalt igas mõttes üle. Teine geim kuulus Itaalia klubile 25:11. Kolmas geim kulges tasavägisemalt, tartlased suutsid kaotusseisust välja tulla ja jõudsid 21:21 viigini. Geimi lõpus oli Ravenna siiski kindlam, võites 25:23 ja mängu seega 3:0.

Peatreener Andrei Ojamets ütles, et vastane oli tõepoolest maailmaklassist. «Saime tõelise klassiga meeskonna vastu end proovile panna. Hea meel, et mehed ei andnud alla ja kolmandas geimis suudeti ka korralikult vastu hakata. Aga vastased on võimsad, kiired ja teevad väga vähe omavigu. Nende 207 cm pikkused mehed on nii kiired nagu meil alla kahemeetrised,» rääkis Ojamets.«Häbenema me ei pea, hakkasime nii palju vastu, kui võimed lubasid. Koduses liigas selliseid mänge ei saa,» lisas juhendaja.

Kümne punktiga Tartu resultatiivseimaks olnud diagonaalründaja Taavi Nõmmistu sõnul oli vastaste kvaliteet muljetavaldav. «Bloki kõrgus ja nende võimsus oli ikka tase. Mängule tulles ütlesin endale, et tuleb oma mängu nautida. Alla me ei andnud ja võitlesime, nagu suutsime,» sõnas Nõmmistu.

Ravenna on Itaalia liiga keskmik, kes jäi eelmisel hooajal esimesena play-offʼist välja, lõpetades põhiturniiri üheksanda kohaga. Sel hooajal hoitakse kaheksa vooru järel 12 silmaga seitsmendat kohta. Ravenna edukaim oli mängus Tartuga 16 punkti toonud Klemen Cebulj. Korduskohtumine Itaalias peetakse 17. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles