Rakvere alistas Rapla, Audentes sai esimese võidu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas ja Rapla Tyco.
Rakvere Tarvas ja Rapla Tyco. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Eesti meistriliigas peeti täna kolm kohtumist. Rakvere Tarvas alistas Rapla Tyco 73:65, võitjate edukaim oli 18 punktiga Brandis Raley-Ross, Rait-Riivo Laane viskas Rapla poolel 19 silma.

Meistriliiga debütant Audentese SG/Noortekoondis sai aga hooaja esimese võidu, kui TLÜ/Kalev alistati 91:83. Audentese parim oli 23 punktiga Siim-Markus Post, Reimo Tamm tõi Kalevile samapalju punkte.

Kolmandas kohtumises oli Tartu Rock Valgast üle 89:72, Valmo Kriisalt Rockile 23 punkti, Jurijs Aleksejevs viskas Valga parimana 23 punkti.

Mängude käik:

Mängud on kohe algamas

 

Rakvere Tarvas võõrustab kell 19 algavas mängus Rapla Tycot, samal ajal on Tallinnas Kalevi spordihallis vastamisi TLÜ/Kalev ja Audentese SG/Noortekoondis ning Valgas kohtuvad Valga/Maks&Moorits ja Tartu Ülikool/Rock.

Tarvas läheb Rossi kolmesest 3:2 juhtima

Laane läbimineku järel on Rapla juhtimas 8:5

Avaveerand lõpeb Rapla ja Rakvere mängus viigiliselt 12:12

Rocki ja Valga kohtumise esimese veerandaja võitis Valga 27:24

Kolmanda mängu (TLÜ/Kalev ja Audentese SG/Noortekoondis) online-statistikat pole kahjuks tehniliste probleemide tõttu võimalik lugejateni tuua.

Kui teist veerandega jääb mängida veidi alla kolme minuti, on Tarvas Rapla avstu juhtimas 25:21

Valgas on samal ajal Rock juhtima pääsenud 38:35

Avapoolaja võidab Tarvas kolme punktiga - 33:30. Resultatiivseim on Tarva poolel seni olnud David Haughton, kelle arvel on 11 punkti ja 8 lauapalli, Brandis Raley-Rossi kontos on 9 silma. Rapla poolel on Rait-Riivo Laane visanud 9 punkti.

Rock on Valga vastu pärast teist veerandaega 54:46 eduseisus. 14 punktiga on Rocki seni edukaim korvikütt Valmo Kriisa, Valga poolel on Jurijs Aleksejevs visanud 16 punkti.

Rapla ja Rakvere kohtumises pole ka pärast kolmandat veerandaega miski selge - Tarvas juhib enne viimast kümmet minutit 51:50.

Audentes on TLÜ/Kalevi vastu pärast kolmandat veerandaega juhtimas 67:54.

Kaks minutit enne lõppu on Tarvas 67:62 eduseisus.

Rock samal ajal Valga vastu 82:67 juhtimas.

Audentes juhib TLÜ/Kalevi vastu kolm minutit enne neljanda veerandaja lõppu 78:72.

Tarvas võidab Rapla vastu 73:65.

Rock saab Valgast jagu 89:72.

Audentes suudab TLÜ/Kalevi vastu lõpus kindlalt tegutseda ning saab meistriliiga esimese võidu numbritega 91:83.

Mängude eel:

Põnevaimat heitlust võib oodata Rakvere ja Rapla vahel, kes on sel hooajal juba neli korda vastamisi läinud ja kolmel korral on peale jäänud Rakvere meeskond. Viimastes mängudes on suurepärases hoos olnud Tarva tagamees Brandis Raley-Ross, kelle pidurdamisega pole hakkama saanud ükski vastane.

Raplal on hetkel keeruline seis, sest ilma on jäädud mitmest põhimehest - põlvelõikuse tõttu on eemal Martin Paasoja, dopinguskandaali tõttu ei saa mängida Kristers Zeidaks ja hiljuti lahkus sloveen Ziga Fifolt. Rakverel on puudu põlvevigastust raviv keskmängija Caspars Cipruss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles